9.1 C
Paşcani
duminică, octombrie 17, 2021

Burse pentru elevii pășcăneni. 60 lei sociale, 120 de studiu și merit

Burse pentru elevii pășcăneni. 60 lei sociale, 120 de studiu și merit

Din cei peste 6 mii de elevi ce învață la școlile din Municipiul Pașcani, aproape 400 dintre ei vor beneficia de burse sociale, de merit și de studiu. Cuantumul acestora este de 60 lei pentru cele sociale și dublu pentru cele de studiu și de merit. Proiectul de hotărâre inițiat de viceprimărița Gabriela Nedelcu va fi discutat, dezbătut și aprobat de către aleșii locali în cadrul ședinței de Consiliu Local ce va avea loc în ultima zi din această lună.

Veste bună pentru elevii pășcăneni care primeau burse de studiu, de merit sau sociale. Și în acest an, beneficiarii vor primi banii de la bugetul local, asta pentru că a fost depus un proiect de hotărâre privind acordarea burselor sociale, a celor de merit și a celor de studii pentru elevii din învățământul preuniversiar de stat pentru ultimele patru luni din acesta an, septembrie – decembrie 2017.

Discuțiile pe marginea acestui proiect vor avea loc în cadrul cadrul ședinței programate pentru ziua de marti, 31 octombrie de la orele 10:00. Inițiatorul este viceprimarul Municipiului, Gabriela Nedelcu.

Din cei 6.773 de elevi din acest an școlar, numărul beneficiarilor va fi de 365 de burse sociale, de merit și de studiu. Cuantumul burselor va fi de 60 de lei lunar pentru bursele sociale și 120 de lei lunar pentru bursele de merit și de studiu. Fondurile necesare pentru acoperirea cheltuielilor vor fi suportate din bugetul de venituri și cheltuieli al Municipiului pentru acest an, în valoare de 123.840 lei.

Elevii provin din 8 școli din Pașcani și suburbiile Lunca și Gâștești, cei mai mulți beneficiari de burse de merit și de studiu învață la “Sadoveanu” – 81, urmat de „Miron Costin” – 77 și CF „Unirea” – 75.

La polul opus se află Școala din Lunca cu 19 elevi, Busuioc – 23 și Nicolae Iorga – 29.

În Municipiul Pașcani în acest an școlar, 2017 -2018 sunt școlarizați 6.773 elevi în învățământul primar, gimnazial și liceal. Cei mai mulți elevi sunt înscriști la “Miron Costin” – 1.511 elevi.

 

DE LA ACELAȘI AUTOR

Cum să-ți protejezi banii de inflație: e mai simplu decât crezi

Cu toții auzim de la știri, în această perioadă, cum rata inflației bate record după record. Din...

Alimentația nesănătoasă și viciile golesc buzunarele românilor. Oamenii susțin că sunt prea săraci pentru a mânca sănătos

Avem obiceiuri alimentare nesănătoase şi vicii. Dăm la fel de mulţi bani pe alcool cât dăm pe...

Săraca Deltă bogată, paradoxul neştiut de dincolo de frumuseţe. De la traiul de pe o zi pe alta, la încălcarea legii: “În cărţi e...

Ne mândrim cu delta, bucata noastră de ţară inclusă în patrimoniul mondial UNESCO. Pentru noi, tărâmul dintre...

Din bucătăriile virtuale, la tribunal. Jamila și Laura Laurențiu se luptă în instanță pentru eclerul la tavă

“Eclerul la tavă” este disputat în justiție de Jamila și Laura Laurențiu, ambele urmărite pentru rețetele pe...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI