More

  Burse pentru elevi. Cele de la Primărie vor fi stabilite la sfârşitul lunii

  Elevii din şcoli îşi pregătesc dosarele pentru a putea beneficia de burse. De această dată termenul limită de depunere a cererilor şi documentelor necesare este dată de 25 septembrie. Este vorba despre bursele naţionale de performanţă pentru anul scolar 2019 – 2020, de merit, de studiu şi de ajutor social a căror cuantumuri minime au fost stabilite recent de Guvernul României, la nivelul celor plătite în perioada 2018 – 2019, după cum urmează:
  Burse sociale:  Valoarea bursei pentru elevii orfani sau săraci este de 300 de lei pe lună; bursa socială pentru elevii din mediul rural, care sunt școlarizați într-o altă localitate este de 100 de lei lunar; bursa socială pentru elevii al căror venit net lunar pe membru de familie nu este mai mare de 50% din salariul minim net pe economie este de 300 de lei; tot 300 de lei este și bursa de ajutor social ocazional.
  Burse de performanță: Elevii care au obținut locurile I, ÎI sau III la etapele naționale ale olimpiadelor și concursurilor școlare, dar și cei care s-au calificat în loturile de pregătire organizate pentru competițiile internaționale pot beneficia de o bursă de 1.000 de lei; pentru elevii care au obținut locurile I, ÎI sau III la etapele naționale ale competițiilor/concursurilor cultural – artistice, cu caracter sportiv sau cu caracter tehnico-științific, de nivel naţional, bursele ajung la 500 de lei pe lună.
  Burse de merit:  Pentru elevii care au media 10 bursa este de 600 de lei pe lună; pentru elevii cu media cuprinsă între 9,50 și 9,99 bursa este de 300 de lei lunar; bursa de merit pentru medii cuprinse între 9,49 și 9,00 este de 200 de lei; bursa de merit pentru medii cuprinse între 8,99 și 8,50 este de 70 de lei lunar.

  Bursele guvernamentale pot fi suplimentate de autorităţile locale, dacă au bani la buget. Viceprimarita Gabriela Nedelcu spune că şi în acest an administraţia locală va acorda burse de merit şi sociale. Bugetul şi numărul burselor va fi stabilit în şedinţa Consiliului Local de la sfârşitul acestei luni când va fi supus aprobării un nou proiect de hotărâre.
  În momentul de fata bursele de merit acordate din bugetul local sunt în cuantum de 120 lei iar cele sociale de 60, pe lună.

  loading...

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Investiţii în comuna cu trei echipe de fotbal şi străzile fără nume

  Pentru mulţi dintre cei care urmăresc evenimentele locale la BIT TV, comuna Valea Seacă este locul unde consilierii locali se ceartă aproape permanent, în...

  Vânători, comuna cu toate şcolile şi grădiniţele modernizate – VIDEO

  O comună din apropierea municipiului Paşcani are şcoli şi grădiniţe care arată mai bine decât multe unităţi de învăţământ de la oraş. Administraţia locală...

  Când va avea Pascaniul „centura de ocolire”

  Proiectul privind realizarea unei şosele de centură, pentru că traficul greu să ocolească municipiul Paşcani nu mai este viabil. A fost depus de câteva...

  Opinii