11.9 C
Paşcani
sâmbătă, septembrie 24, 2022
Array

Bursă de studiu în America pentru liceeni

- Advertisement -

Visul de a studia în America poate deveni realitate pentru liceenii din Iaşi. Un program de studii iniţiat de Congresul american acum 23 de ani este disponibil şi în România. Adolescenţii pot candida la o bursă care le permite să înveţe un an într-un liceu din Statele Unite. Zece burse sunt disponibile pentru elevii români.

Ani de liceu cu emoţii la engleză pentru elevii care învaţă la liceele din judeţul Iaşi. Adolescenţii au şansa de a obţine o bursă de studiu pentru un an, la unul din liceele publice din Statele Unite ale Americii. Bursierii vor locui la familii de americani alese de Guvernul Statelor Unite. Americanii îi încurajează şi pe liceenii cu dizabilităţi să aplice.

Candidaţii trebuie să treacă prin două etape: întâi vor redacta un eseu în limba engleză, apoi vor susţine un interviu. Selecţia este realizată de angajaţi ai Guvernului american. Bursele FLEX sunt un proiect deosebit de important. Sunt eligibili copiii care sunt născuţi între 1 ianuarie 1999 -15 iulie 2001. Prin acest proiect, un număr important de copii va putea să îşi deruleze activitatea un an şcolar în întregime în SUA.

Dezavantajul celor care vor primi bursă este echivalarea peste Ocean a disciplinerelor studiate. Notele vor fi echivalate, însă în mod realist se vor susţine anumite diferenţe pentru că sunt anumite materii care nu se vor studia acolo şi se află în curricula de aici: Limba Română, Istoria României, Geografia României.
Aplicantii nu trebuie să plătească nicio taxa. Bursă lunară este de peste 100 de dolari pe lună.
Ministerul Educaţiei sprijină acest program.

Cei interesaţi îşi pot depune candidatura online până pe 16 octombrie. https://ais.americancouncils.org/flex.

 

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow