18.9 C
Paşcani
duminică, iunie 4, 2023

Burse de merit și de performanță pentru elevii din Valea Seacă


48 de elevi de la școlile din comuna Valea Seacă vor primi burse în această perioadă. Consilierii locali au discutat proiectul de hotărâre aflat pe ordinea de zi în cadrul ședinței din luna noiembrie a.c.. Acesta a fost votat de toți aleșii locali, iar cei mai buni și merituoși elevi vor primi lunar câteva zeci de lei.

26 elevi de la Școala din Valea Seacă și 22 de la Școala din Topile sunt pe lista aleșilor locali făcută de către Comisia de Administrație a instituțiilor de învățământ pentru că ei au obținut premii la concursuri și olimpiade școlare sau au avut media generală peste 8,50 cu nota 10 la purtare. Astfel, în cadrul ședinței de Consiliu Local din luna noiembrie pe ordinea de zi a fost un proiect de hotărâre privind acordarea burselor pentru elevi în acest semenstru.

Valoarea bursei de merit este de 30 de lei pe lună, de care vor beneficia toți cei 48 de elevi nominalizați. Din bugetul local în acest an se vor cheltui, pentru acordarea burselor, 3.900 lei. Proiectul inițiat de consilierii Gelu Florescu și Eugen Gomei a fost votat în unanumitate de aleși însă cu câteva discuții înainte.

De luat în considerație că bursa se poate pierde dacă elevul o să aibă la purtare nota mai mică de 10. Menționăm că tot aici s-a discutat și despre premierea cadrelor didactice care au contribuit la performanța elevilor.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow