2.8 C
Paşcani
miercuri, octombrie 27, 2021

Burse de merit și de performanță pentru elevii din Valea Seacă


48 de elevi de la școlile din comuna Valea Seacă vor primi burse în această perioadă. Consilierii locali au discutat proiectul de hotărâre aflat pe ordinea de zi în cadrul ședinței din luna noiembrie a.c.. Acesta a fost votat de toți aleșii locali, iar cei mai buni și merituoși elevi vor primi lunar câteva zeci de lei.

26 elevi de la Școala din Valea Seacă și 22 de la Școala din Topile sunt pe lista aleșilor locali făcută de către Comisia de Administrație a instituțiilor de învățământ pentru că ei au obținut premii la concursuri și olimpiade școlare sau au avut media generală peste 8,50 cu nota 10 la purtare. Astfel, în cadrul ședinței de Consiliu Local din luna noiembrie pe ordinea de zi a fost un proiect de hotărâre privind acordarea burselor pentru elevi în acest semenstru.

Valoarea bursei de merit este de 30 de lei pe lună, de care vor beneficia toți cei 48 de elevi nominalizați. Din bugetul local în acest an se vor cheltui, pentru acordarea burselor, 3.900 lei. Proiectul inițiat de consilierii Gelu Florescu și Eugen Gomei a fost votat în unanumitate de aleși însă cu câteva discuții înainte.

De luat în considerație că bursa se poate pierde dacă elevul o să aibă la purtare nota mai mică de 10. Menționăm că tot aici s-a discutat și despre premierea cadrelor didactice care au contribuit la performanța elevilor.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Micii bucătari și actori de la grădiniță!

Micii bucătari și actori de la grădiniță! Mici dar cu talent! Copiii alături de cadrele didactice ne...

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare Se caută servicii de pază pentru cele două piețe din Pașcani...

Arestată pentru evaziune fiscală

Arestată pentru evaziune fiscală  Politistii din Hirlau au actionat pentru depistarea si clarificarii situatiei persoanelor urmarite. În cadrul...

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI. Vezi ce amenzi s-au dat

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI  La data de 15 martie a.c., în intervalul orar 15.00 – 19.00, poliţiştii...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI