19.4 C
Paşcani
duminică, octombrie 1, 2023
Array

Bursa locurilor de muncă, pe 25 septembrie, la Paşcani

Sute de locuri de muncă sunt disponibile în această perioada. De la necalificaţi până la cei cu experienţă în domeniu şi cu studii superioare. Nu numai în judeţ sunt joburi disponibile ci şi în străinătate, prin programul Eures. Aici, salariile sunt destul de bune, însă sunt impuse diferite condiţii.

Se respectă tradiţia cu organizarea “Bursa locurilor de muncă” în luna septembrie. Astfel, Agenţia Judeţeană de Ocuparea a Forţei de Muncă din Iaşi aşteaptă să participe la această acţiune toate persoanele care doresc să-şi găsească un loc de muncă corespunzător studiilor şi pregătirii profesionale, precum şi agenţii economici care dispun de locuri de muncă vacante, în dimineaţă zilei de 25 septembrie, începând cu ora 9.30, la Casa de Cultură “Mihail Sadoveanu” din centrul Paşcaniului.

Până în acest moment, purtătorul de cuvând al AJOFM Iaşi, Adriana Sârghie a declarat că şi-au anunţat prezenţa, la nivel de judeţ, peste 30 de agenţi economici care oferă peste 500 locuri de muncă, în toate domeniile, iar un procent de 10 la sută pentru persoanele cu studii superioare.

Până la sfârşitul acestei luni, atunci când va avea loc evenimentul, numărul agenţilor economici care oferă locuri de muncă va fi mult mai mare.

Conform unei statistifi făcută de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Iaşi arată că luna trecută rata şomajului a fost de 4 ,63 la sută, mai mare decât în luna iulie, iar asta din cauza numărului mare de absolvenţi de liceu care au solicitat ajutorul de şomaj.

Alte articole