More

  Bursa locurilor de muncă la Pașcani. Sute de pășcăneni caută să se angajeze

  Bursa locurilor de muncă la Pașcani. Sute de pășcăneni caută să se angajeze

   Încă o nouă ediție a Bursei locurilor de muncă a adus în atenția pășcănenilor oferte tentante de angajare. Și în acest an, holul Casei de Cultură “Mihail Sadoveanu” din Pașcani a fost plin, de societăți dar și persoane de toate vârstele care vor să muncească. Pe listă se găsesc firmele mari de la nivel național, dar și cele din oraș care participă de fiecare dată. Forța de muncă prezentă la eveniment s-a declarat mulțimită de oferte. Materialul video în cadrul știrilor INFOBIT!

  Peste 1.500 de locuri de muncă  a adus în acest an ediția de toamnă a Bursei Locurilor de Muncă. Firme de renume au poposit la Pașcani pentru câteva ore pentru a vorbi viitorilor angajați despre postul scos la concurs, oferte și beneficii în cadrul societății.

  Și în acest an, interesul din partea pășcănenilor a fost mare, la bursă fiind prezente câteva sute de persoane, de toate vârstele.

  Fiind denumită bursa locurilor de muncă pentru absolvenți, acești nu au lipsit. Fie de școală profesională, liceu, postliceală sau chiar facultate. Unii dintre ei au venit doar să studieze piața, fiind convinși că se vor angaja conform studiilor terminate, alții sunt deschiși la orice ofertă și chiar să se specializeze la locul de muncă.

  Nu au lispit nici cei de vârsta a doua la bursă. Cu ani de exeperință în spate în societățile din Pașcani sau chiar în străinătate, pășcănenii sunt dornici de muncă și caută orice numai să aibă un venit la sfârșit de lună.

  Unul dintre cele mai căutate standuri a fost cel unde se angajează șoferi pe tir pentru spațiu european. Nu trebuie să cunoști o limbă străină iar salariu poate ajunge până la 1.800 de euro, lunar.

  O noutate în acest an a fost standul Jandarmeieri Române pentru a prezenta oferta liceenilor și absolvenților. Acesta a fost luat cu asalt de către toate categoriile de vârstă cu dorința să lucreze ca bugetar, fiindu-le prezentate beneficiile meseriei.

  Menționăm că oferta din această ediție a fost de 1.598 locuri de muncă vacante din care 240 pentru studii superioare. Din cele 1.270 de persoane participante care au discutat cu reprezentanţii celor 124 agenţi economici, 790 sunt proaspăt absolvenţi. Dintre aceştia, 654 au fost selectaţi în vederea angajării in perioada imediat următoare iar 30 de absolvenţi au încheiat un contract de muncă corespunzător pregătirii profesionale, 3 fiind cu studii superioare.

  Angajatorii prezenţi la eveniment au avut posibilitatea de a primi informaţii detaliate referitoare la ultimile modificări legislative aduse Legii uceniciei la locul de muncă şi Legii stagiului.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Casa de Cultură Pașcani a stabilit programul de activități pentru acest an

  Casa de Cultura Mihail Sadoveanu din municipiul Pascani si-a stabilit programul de activitati culturale pentru anul in curs. Proiectul a obtinut avizul consiliului consultativ si al celui de administratie si urmeaza sa fie supus dezbaterii in viitoarea sedinta de Consiliu Local. Potrivit documentului si in acest an vor fi cam aceelasi manifestari cultural-artistice ca in anii trecuti. //

  Campanie de colectare a deșeurilor electrice și electronice, la Pașcani

  Pășcănenii care au aparate electrice și electrocasnice vechi, pe care nu le mai folosesc, se pot debarasa de acestea, corect şi uşor, printr-un serviciu pus la dispoziție de administrația locală, în parteneriat cu Ecoarena. //

  Circuitul plasticului în natură. Particulele de microplastic și-au format propriul ciclu global și călătoresc prin atmosferă

  Mici fragmente din plastic din ambalaje și sticle călătoresc în jurul atmosferei terestre, iar purtate fiind de vânt, străbat mii de kilometri, ajung de pe un continent pe altul și contaminează întreaga atmosferă. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet