More

  Bursa locurilor de munca la Pașcani. Absolvenții vor salarii mari, iar șomerii sunt dispuși la recalificare

  Array

  Încă o şansă pentru absolvenţii care doresc un loc de muncă. Astăzi a avut loc ediţia de toamnă a Bursei locurilor de muncă din Paşcani. Oferta a fost bogată, cei 36 de angajatori oferind aproape 400 locuri de muncă, însă şomerii cărora le mai trebuie 2-3 ani de vechime până la pensie au fost mult mai interesaţi faţă de unii absolvenţi care au venit doar ca simpli spectatori.
  Astăzi a avut loc Bursa locurilor de muncă pentru absolveni în Paşcani. Câteva zeci de tineri dar şi şomeri care au fost interesaţi să îşi găsească un serviciu s-au întâlnit astăzi cu cei 36 de angajatori din Municipiu începând cu ora 9:30 la Casa de Cultură “Mihail Sadoveanu”.

  Oferta acestora a fost bogată oferind aproximativ 400 de posturi atât pentru persoanele cu studii superioare dar şi medii, cu sau fără experienţă. De exemplu o societate din Paşcani caută jurist, economist, agenţi vânzări dar şi muncitori necalificaţi. Oferta salarială este de asemenea atractivă.

  O parte dintre tineri s-au arătat dispuşi să îşi găsească o slujba aplicând şi în domenii diferite de cele în care au studii, dar care oferă calificare la locul de muncă.

  Unii absolvenţii nu au fost prea interesaţi de oferta angajatorilor şi s-au rezumat la o scurtă vizită prin incinta clădirii.

  Alţii însă, nici măcar nu ştiau ce fel de studii au, dar ştiau sigur pentru ce job vor să aplice. De exemplu, o tânăra spune că are studii superioare deşi abia a terminat liceul.

  Cei mai hotărâţi să îşi găsească un job au fost însă cei trecuţi de vârsta a doua, cu o vechime considerabilă în câmpul muncii.

  Chiar dacă mai au câţiva ani până la pensie speră că experienţa în domeniu îi va ajută să obţină un loc de muncă vacant. Este şi cazul acestui bărbat în vârstă de 56 ani care a optat pentru un post de lăcătuş mecanic. Are experienţă în domeniu şi speră ca acest lucru să constituie un avantaj pentru a obţine postul.
  Vezi material video în cadrul știrilor infobit.

  La nivelul Municipiului Paşcani se organizează de două ori pe an bursa locurilor de muncă. Ediţia de primăvară este dedicată în special şomerilor iar cea din toamna este pentru absolvenţii de liceu sau de facultate. Puţine sunt cazurile în care agenţii economici să facă angajări pe loc. Doritorii şi-au lăsat CV-urile cu datele necesare şi urmează să fie chemaţi la interviu.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Stradă cu sens unic în fața Liceului Nicolae Iorga

  Strada din fața Liceului Tehnologic „Nicolae Iorga” urmează să fie cu sens unic. Decizia a fost luată în cadrul ședinței de miercuri, 21 aprilie, de la sediul Primăriei Pașcani. //

  Peste 400 de locuri libere pentru vaccinare la centrul din Pașcani

  Premiera la centrul de vaccinare anti COVID 19 din municipiul Pascani. De la deschiderea acestei locatii, miercuri, 21 aprilie a.c., pe harta interactiva de pe platforma de programare au aparut, pentru prima data, peste 400 de locuri libere pentru cei care vor sa se imunizeze la centrul de pe strada Sportului din oras. Doritorii se pot programa, ca si pana acum, pe plaftorma nationala, prin call-center sau medicul de familie. //

  Probleme cu licența pentru deszăpezire, din cauza unei pretenții ilegale

  Societea locală de salubritate are probleme serioase cu obținerea licenței pentru serviciile de deszăpezire si întreținerea cailor de acces pe timpul iernii, din cauza...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet