More

  Bursa locurilor de munca la Pașcani. Absolvenții vor salarii mari, iar șomerii sunt dispuși la recalificare

  Array

  Încă o şansă pentru absolvenţii care doresc un loc de muncă. Astăzi a avut loc ediţia de toamnă a Bursei locurilor de muncă din Paşcani. Oferta a fost bogată, cei 36 de angajatori oferind aproape 400 locuri de muncă, însă şomerii cărora le mai trebuie 2-3 ani de vechime până la pensie au fost mult mai interesaţi faţă de unii absolvenţi care au venit doar ca simpli spectatori.
  Astăzi a avut loc Bursa locurilor de muncă pentru absolveni în Paşcani. Câteva zeci de tineri dar şi şomeri care au fost interesaţi să îşi găsească un serviciu s-au întâlnit astăzi cu cei 36 de angajatori din Municipiu începând cu ora 9:30 la Casa de Cultură „Mihail Sadoveanu”.

  Oferta acestora a fost bogată oferind aproximativ 400 de posturi atât pentru persoanele cu studii superioare dar şi medii, cu sau fără experienţă. De exemplu o societate din Paşcani caută jurist, economist, agenţi vânzări dar şi muncitori necalificaţi. Oferta salarială este de asemenea atractivă.

  O parte dintre tineri s-au arătat dispuşi să îşi găsească o slujba aplicând şi în domenii diferite de cele în care au studii, dar care oferă calificare la locul de muncă.

  Unii absolvenţii nu au fost prea interesaţi de oferta angajatorilor şi s-au rezumat la o scurtă vizită prin incinta clădirii.

  Alţii însă, nici măcar nu ştiau ce fel de studii au, dar ştiau sigur pentru ce job vor să aplice. De exemplu, o tânăra spune că are studii superioare deşi abia a terminat liceul.

  Cei mai hotărâţi să îşi găsească un job au fost însă cei trecuţi de vârsta a doua, cu o vechime considerabilă în câmpul muncii.

  Chiar dacă mai au câţiva ani până la pensie speră că experienţa în domeniu îi va ajută să obţină un loc de muncă vacant. Este şi cazul acestui bărbat în vârstă de 56 ani care a optat pentru un post de lăcătuş mecanic. Are experienţă în domeniu şi speră ca acest lucru să constituie un avantaj pentru a obţine postul.
  Vezi material video în cadrul știrilor infobit.

  La nivelul Municipiului Paşcani se organizează de două ori pe an bursa locurilor de muncă. Ediţia de primăvară este dedicată în special şomerilor iar cea din toamna este pentru absolvenţii de liceu sau de facultate. Puţine sunt cazurile în care agenţii economici să facă angajări pe loc. Doritorii şi-au lăsat CV-urile cu datele necesare şi urmează să fie chemaţi la interviu.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Primarul Pascaniului nu mai are timp de Facebook. Trimiteti mesajele pe pagina Primariei, cu numele si adresele reale.

  Mesaj important pentru pascanenii care obisnuiesc sa foloseasca retelele de socializare pentru a semnala diverse probleme, autoritatilor locale. Daca aveti mesaje sau intrebari pentru...

  Sedinta Comisiei Locale de Fond Funciar a fost amanata. Se asteapta un raport devastator

  Pascanenii care mai au inca probleme nerezolvate privind obtinerea titlurilor de proprietate pentru terenurile cuvenite sau detinute, mai au de asteptat. Sedinta Comisiei Locale...

  Alte 2.520 de doze au fost distribuite către 15 centre de vaccinare. 126 de doze la Târgu Frumos și 84 la Hârlău

  Cu suportul și protecția echipajelor de jandarmi, astăzi s-a organizat transportul și distribuirea de la sediul Direcției de Sănătate Publică Iași către centrele de...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI