10.5 C
Paşcani
marți, septembrie 21, 2021
Array

Bursă de studiu de 2.000 euro pentru un pășcănean

Bursă de studiu de 2.000 euro pentru un pășcănean. Este vorba despre Vlad Alexandru Vornicu, bursier si student la Universitatea Tehnica.

“Aceasta bursa este o ocazie de a acumula experienta prin observarea in profunzime a ceea ce reprezinta industria in sine, fluxurile tehnologice din fabrica, si de a dobandi abilitati foarte importante in viata – de exemplu, a sustine o prezentare in fata unor oameni cu calitati deosebite si pregatire desavarsita. Recomandarea mea pentru studentii care au un profil compatibil cu cerintele acestui program este sa nu ezite, ci sa faca tot posibilul pentru a se situa intre cei mai buni. A fi bursier Roberto Rocca este o mandrie pentru noi, profesori, parinti si colegi”, a marturisit Vlad Alexandru Vornicu, bursier si student la Universitatea Tehnica.

vornicu-vlad

Bursele de studiu fac parte din Programul Educațional Roberto Rocca, prin care compania susține, la nivel mondial, studiul ingineriei și științelor aplicate. 80 de universități din 11 țări sunt implicate în acest program, care în România beneficiază de finanțare din partea TenarisSilcotub.

Studenții răsplătiți in urma cu cateva zile la a 8-a ediție a programului în România, provin de la Universitatea Tehnică din Cluj Napoca (19 bursieri), Universitatea Politehnică București (8), Universitatea Tehnică Iași (8) și Universitatea Petrol – Gaze Ploiești (5). Ei studiază specializări precum mecanică, inginerie automatică și calculatoare, electronică și telecom, petrol și gaze, știința și ingineria materialelor și inginerie electrică.

Beneficiarii sunt aleși din sute de tineri care au aplicat pentru bursă, în urma unei selecții realizate în centrele de evaluare TenarisSilcotub, cu sprijinul universităților partenere.

Criteriile includ rezultatele obținute în anii de studiu, dar și abilități precum lucrul în echipă, capacitatea de a inova și recomandările primite din partea universităților.

Primirea burselor nu implică nici un fel de obligație a studenților față de companie.

sursa foto ziaruldeiasi.ro

 

DE LA ACELAȘI AUTOR

Un nou proiect pentru Școala Gimnazială Specială Pașcani

C.P. Specialii de Pașcani lansează proiectul „Împreună în școala viitorului”. Derulat de Asociația Go Care România în...

PSD impune în Parlament termene clare pentru Autostrada Unirii

În sfârșit, niciun ministru al Transporturilor și nimeni care este direct implicat în construcția și dezvoltarea infrastructurii...

ANUNŢ CONCURS, PRIMARIA CRISTESTI

Primăria comunei Cristeşti, judeţul Iaşi, cu sediul în Cristeşti, judeţul Iaşi, Str. Principală, organizează examen de promovare...

Întreruperi de apă la Deleni

În scopul igienizării rezervoarelor de apă potabilă din localitatea Poiana Deleni din comuna Deleni, de 300 mc...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI