More

  Utilajele fostului operator de apă din Pașcani scoase la licitație

  Array

  Utilajele fostului operator de apă din Paşcani urmează să fie scoase la licitaţie de Finanţele Publice care încearcă să recupereze o parte din datoria de 2 milioane lei. Prest Serv Apa a contestat însă licitaţia pe motiv că bunurile aparţin administraţiei locale din Municipiu.

  Finanţele încearcă să recupereze datorii de aproximativ 2 milioane lei provenite din TVA de la fostul operator de apă şi canalizare Prest Serv Apa. Astfel, Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Iaşi, prin Serviciul Municipal Paşcani a anunţat că va scoate la licitaţie mai multe utilaje ale societăţii, vechi de peste 20 ani. Vânzarea publică este programată pentru ziua de 28 septembrie începând cu ora 11.00 pe strada Grădiniţei, nr. 46.

  Potrivit anunţului de licitaţie, din patrimoniul societăţii păşcănene pot fi achiziţionate două autospeciale N3 cu preţul de 7.500, respectiv 7.950 lei, o autospecială tip basculantă fabricată în 1980 cu preţ de 2.950 lei şi o alta din 1986 cu preţ de pornire de 2.250 lei. La aceeaşi licitaţie mai sunt scoase la vânzare o autoutilitară N2 Rocar cu preţ de pornire de 1.150 lei, un automobil Dacia 1307 la 850 lei, un autoturism Cielo din 1999 cu 565 lei şi un escavator hidraulic din 1997 cu preţ de pornire 8.600 lei. La preţul de pornire se adaugă şi valoarea TVA ului de 20 %.

  Conform anunţului de licitaţie, bunurile nu prezintă caiete de sarcini, iar preţul de pornire reprezintă valoarea raportului de evaluare.

  Persoanele interesate să cumpere utilajele scoase la licitaţie trebuie să depună, cu cel puţin o zi înainte la Finanţe oferta şi dovada plăţii a 10%, garanţie, din valoarea bunului pe care doreşte să îl achiziţioneze.

  Conducerea Prest Serv Apa a contestat în instanţă sechestrul pus de Finanţele Publice Iaşi asupra utilajelor pe motiv că bunurile aparţin administraţiei locale din Paşcani, iar societatea le are doar în administrare.

  Judecătorii urmează să decidă pe 27 septembrie dacă licitaţia va avea loc sau nu.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Primarul Pascaniului nu mai are timp de Facebook. Trimiteti mesajele pe pagina Primariei, cu numele si adresele reale.

  Mesaj important pentru pascanenii care obisnuiesc sa foloseasca retelele de socializare pentru a semnala diverse probleme, autoritatilor locale. Daca aveti mesaje sau intrebari pentru...

  Sedinta Comisiei Locale de Fond Funciar a fost amanata. Se asteapta un raport devastator

  Pascanenii care mai au inca probleme nerezolvate privind obtinerea titlurilor de proprietate pentru terenurile cuvenite sau detinute, mai au de asteptat. Sedinta Comisiei Locale...

  Alte 2.520 de doze au fost distribuite către 15 centre de vaccinare. 126 de doze la Târgu Frumos și 84 la Hârlău

  Cu suportul și protecția echipajelor de jandarmi, astăzi s-a organizat transportul și distribuirea de la sediul Direcției de Sănătate Publică Iași către centrele de...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI