15.8 C
Paşcani
marți, septembrie 27, 2022
Array

Buni la matematică. Concurs câștigat de Liceul „M. Costin”. Premii consistente oferite de Ministerul Educației

- Advertisement -

Elevii şi cadrele didactice de la un liceu din Paşcani au câştigat un concurs de matematică digitală organizat de Ministerul Educaţiei la nivel naţional. Premiile au fost consistente şi s-a merit tot efortul, spun prichindeii. Acum din sala de clasă nu lipsesc produsele digitale cu care profesorii fac ca orele de curs să fie mai pe înţelesul elevilor.
Competiţia s-a desfăşurat în perioada aprilie-iulie 2015 şi a presupus rezolvarea unor exerciţii de matematică atât în varianta scrisă cât şi digitală a unei culegerii venită de la minister. Pentru că şcoala din Paşcani s-a numărat printre cei 6 câştigători din regiunea Moldovei, ieri au venit şi premiile care constau într-un videoproiector, o tablă interactivă, 1 laptop, 10 tablete, dar şi materiale didactice pentru elevii clasaţi pe primele 5 locuri din fiecare clasa de a III a.

Şi dascălii claselor au avut de conceput un capitol cu exerciţii şi probleme de evaluare pentru o culegere de matematică. Învăţătoarele Sorohan Cristina, Apostol Maria şi Tarcan Mariana au intitulat capitolul participant la concurs “Oraşul meu, Oraşul lui Sadoveanu”. În material, cadrele didactice au intercalat elemente din viaţa şi opera lui Mihail Sadoveanu în problemele de matematică propuse spre rezolvare.

Şcolarii sunt fericiţi că se numără printre câştigătorii. Aceştia spun că exerciţiile au fost uşoare şi că mai aşteaptă astfel de concursuri. Copii au lucrat câteva ore pe zi atât la şcoală cât şi acasă, singuri sau în grupe de câte doi elevi.

La competiţia au mai participat Liceul Tehnologic Mihai Busuioc, Şcoala Gimnazială Iordache Cantacuziono precum şi şcolile din comunele învecinate Municipiului Paşcani, dar nu au reuşit să se numere printre câştigători.
Competiţia s-a desfăşurat pe parcursul mai multor luni şi a presupus rezolvarea unor exerciţii de matematică de către elevi, precum şi conceperea unor probleme şi teste de evaluare cât mai originale de către cadrele didactice.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

ELEVII PASCANENI, PUSI PE DRUMURI PENTRU ABONAMENTELE GRATUITE

  Nemultumiri in randul elevilor si parintilor din Pascani in...

Testări gratuite pentru prevenirea cancerului de col uterin, la Stolniceni Prăjescu

Caravana Institutului Regional de Oncologie din Iași pentru testări...

Mai mulți bani pentru noaptea de Revelion, la Pașcani

Primăria Municipiului Pașcani vrea să cheltuie 134.000 de lei...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow