More

  Buni la matematică. Concurs câștigat de Liceul „M. Costin”. Premii consistente oferite de Ministerul Educației

  Array

  Elevii şi cadrele didactice de la un liceu din Paşcani au câştigat un concurs de matematică digitală organizat de Ministerul Educaţiei la nivel naţional. Premiile au fost consistente şi s-a merit tot efortul, spun prichindeii. Acum din sala de clasă nu lipsesc produsele digitale cu care profesorii fac ca orele de curs să fie mai pe înţelesul elevilor.
  Competiţia s-a desfăşurat în perioada aprilie-iulie 2015 şi a presupus rezolvarea unor exerciţii de matematică atât în varianta scrisă cât şi digitală a unei culegerii venită de la minister. Pentru că şcoala din Paşcani s-a numărat printre cei 6 câştigători din regiunea Moldovei, ieri au venit şi premiile care constau într-un videoproiector, o tablă interactivă, 1 laptop, 10 tablete, dar şi materiale didactice pentru elevii clasaţi pe primele 5 locuri din fiecare clasa de a III a.

  Şi dascălii claselor au avut de conceput un capitol cu exerciţii şi probleme de evaluare pentru o culegere de matematică. Învăţătoarele Sorohan Cristina, Apostol Maria şi Tarcan Mariana au intitulat capitolul participant la concurs “Oraşul meu, Oraşul lui Sadoveanu”. În material, cadrele didactice au intercalat elemente din viaţa şi opera lui Mihail Sadoveanu în problemele de matematică propuse spre rezolvare.

  Şcolarii sunt fericiţi că se numără printre câştigătorii. Aceştia spun că exerciţiile au fost uşoare şi că mai aşteaptă astfel de concursuri. Copii au lucrat câteva ore pe zi atât la şcoală cât şi acasă, singuri sau în grupe de câte doi elevi.

  La competiţia au mai participat Liceul Tehnologic Mihai Busuioc, Şcoala Gimnazială Iordache Cantacuziono precum şi şcolile din comunele învecinate Municipiului Paşcani, dar nu au reuşit să se numere printre câştigători.
  Competiţia s-a desfăşurat pe parcursul mai multor luni şi a presupus rezolvarea unor exerciţii de matematică de către elevi, precum şi conceperea unor probleme şi teste de evaluare cât mai originale de către cadrele didactice.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Accident din cauza vitezei. Soferii au scapat cu viata

  Accident rutier in apropiere de podul peste calea ferata, la iesirea din Pascani. `In cursul zilei de sambata 23 ianaurie, in jurul orei 11...

  România s-a născut la Iași: 162 de ani de identitate și unitate națională în capitala istorică a României

  Acum 162 de ani, printr-una dintre cele mai mari inițiative de conștiință și putere națională, România se năștea la Iași, după secole de sacrificii...

  „Mortul viu” de la Iaşi rămâne mort din punct de vedere oficial. Dovada că e mai greu să învii decât să mori

  ”Mortul viu” aşteaptă decizia oficială a autorităţilor pentru a i se anula certificatul de deces şi a-şi continua viaţa în mod normal. Gabriel Luca, ieşeanul...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI