20.3 C
Paşcani
miercuri, iulie 24, 2024

Bugetul si lista de investitii, aprobate

Municipiul Pascani are buget si lista de investitii, pentru anul in curs. Ele au fost aprobate, cu intarzaiere de legislativul local, in sedinta din 25 aprilie. Inca de la inceputul dezbaterilor consilierii din opozitie au anuntat ca nu vor vota proiectele propuse de primar deoarece nu sunt acoperite in totalitate sumele necesare pentru salarii si functionare.

Bugetele au fost aprobate doar de consilierii PSD si PMP, insa cu modificari. Veniturile estimate pentru acest an sunt de 43,5 milioane lei in timp ce cheltuielile sunt mai mari, de 49,1 milioane lei. Deficitul de 5,6 milioane lei va fi acoperit din banii ramasi necheltuti anul trecut. De asemenea se asteapta si o suplimentare a finantarilor guvernamentale in urma unor rectificari bugetare.

Bugetul alocat investitiilor, in acest an, este de peste 9 milioane de lei. Lista propusa de primar a fost completata cu amendamentele consilierilor PNL si PMP. Doar o parte din ele au fost aprobate. Liberalii au cerut amenajarea unor sensuri giratorii, un studiu de fluidizare a traficului rutier in zona Vale, extinderea retelelor de utilitati pentru unii dintre cei care au primit locuti de teren pentru case, reparatii la caminul cultural din suburbia Bosteni, amenajarea unui obor dar si a insulitei de la Pestisorul si infiitarea unui patinoar cu role in Parcul Municipal.

O parte din ele sunt deja in curs de rezolvare au motivate reprezentantii Primariei iar altele au fost aprobate, inclusivde consilierii PSD.

De asemenea consilierul PMP Sorin Olariu a propus amenajarea unui sens giratoriu in fata supermarketului Kaufland, doua benzi de urcare pe panta de pe strada Gradinitei, la semafor, reabilitarea trotuarelor pe strada Dragos Voda si modernizarea strazilor Amurgului si Grigore Ureche precum si construirea uni grup sanitar public in zona Deal si aplasarea a 8 cismele cu apa potabila.

Alte articole

Mass Image Compressor Compressed this image. https://sourceforge.net/projects/icompress/ with Quality:70