17.4 C
Paşcani
vineri, august 12, 2022

Bugetul și lista de investiții ale Pașcaniului, în dezbatere publică

Proiectul de buget al Municipiului Pașcani și lista de investiții pentru anul în curs au fost publicate pe site-ul primăriei și puse în dezbatere publică luni, 22 martie.

Asociațiile sau cetățenii care vor să facă propuneri sau au opinii referitoare la cele două documente le pot trimite pe adresa de email a instituției până pe data de 6 aprilie, urmând ca cele două documente să fie supuse aprobării Consiliului Local.

Primarul Municipiul Pașcani a susținut în cadrul unei conferințe de presă că, în acest an, veniturile estimate vor fi mai mici decât cele din 2020.

Edilul susține că din acești bani va fi asigurată, în primul rând,  funcționarea serviciilor publice si finanțarea unor investiții, cele mai multe dintre ele aflate în derulare. Mai exact, va fi asigurată cofinanțarea pentru proiectul de modernizare a Școlii „Iordachi Cantacuzino” nr . 3 din Pașcani, dar și pentru Palatul Cantacuzino.

Se are în vedere bugetarea lucrărilor de asfaltare a unor străzi din municipiu, modernizarea pieței din zona vale, amenajarea noului cimitir, precum și achiziționarea unor utilaje necesare serviciului public de gospodărire comunală.

De asemenea, se ia în considerare achiziționarea unui tractor, compactor și a unor platforme pentru plantarea copacilor, precum și achiziționarea a două autoturisme.

Primarul a mai adăugat că, pentru amenajarea lacului „Peștișorul”, în acest an, va fi făcut doar un studiu de fezabilitate.

Proiectul a fost aprobat la sfârșitul anului trecut la inițiativa consilierului Sorin Olariu.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Copaci toaletați in vegetație, pentru a se vedea lămpile de iluminat

  Administratia locală din Pașcani continua acțiunile de toaletate a...

Încep licitațiile pentru primele parcări rezidentiale

  Administrația locală din Pașcani anunță ca va demara, din...

Tineri amendați pentru lipsa de educație

Doi tineri din Pașcani au fost surprinși de Poliția...

Accident rutier cu patru victime la Butea

Accident rutier cu trei victime in comuna Butea. Evenimentul...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow