1.1 C
Paşcani
luni, ianuarie 17, 2022

Bugetul si investiile, in dezbatere publica. Cum vor fi cheltuiți banii pascanenilor, in acest an – DOC

Proiectul de buget si lista de investitii pentru anul in curs, ale municipiului Pascani au fost facute publice, mai devreme in acest an , in vedere consultarii contribuabililor.

Documentele propuse spre dezbatere de primarul Marius Pintilie – foto sunt disponibile pe site-ul Primariei iar cei interesati pot trimite “propuneri, sugestii sau opinii cu valoare de recomandare” pana pe data de 29 ianaurie a.c., in scris la Registratura institutiei sau in format electronic pe adresa de e-mail: office@primariapascani.ro, până la data de 29.01.2022.

Conform referatului de specialitate veniturile estimate in acest an vor fi de peste 72, 8 milioane lei. Tot aici este inclus si excedentul bugetar de peste 16,1 milioane de lei bani care nu au fost cheltuiti anul trecut.
Din acestea peste 47,2 milioane de lei sunt din venituri proprii, cu aproape 5 milioane mai mult ca anul trecut, dupa majorarea taxelor si impozitelor locale cu o medie de 40%, in timp ce din subventiile de la stat, sumele estimate sunt aproape la jumatate fata de anul trecut, de 2,5 milioane de lei.

Cheltuielile estimate pentru anul in curs sunt la nivelul veniturilor: 7,7 milioane de lei pentru acoperirea costurilor de personal, 1,62 milioane lei pentru materiale, 2,64 milioane de lei pentru Politia Locala, 2,71 milioane lei pentru Sanatate, 12,9 milioane lei pentru scoli si gradinite, 9,62 milioane pentru unitatile de cultura si cele de cult si pentru tineret, si 9,1 milioane lei pentru “Asistenta Sociala”.

In acelasi proiect de buget pentru dezvoltare publica sunt prevazute 17 milioane de lei din care 1,2 milioane pentru extinderea retelelor de gaz, 500 000 lei pentru aemanajarea noului cimitir, 600 000 lei pentru amenajare aunor locuri de joaca, 2 milioane de lei pentru modernizarea iluminatului public si alte 1,9 milioane de lei pentru dotari tehnice si achizitii. Pentru amenajarea lacului Pestisorul sunt prevatuti doar 180 000 lei in vederea realizarii unor studii/ documentatii tehnice.

Proiectul de buget si Lista de investiții pot fi citite aici

DE LA ACELAȘI AUTOR

CSM Pascani, mai multi bani, performante la fel de slabe

Clubul Sportiv Municipal Pascani are nevoie de mai multi...

Nedelcu: PSD Pascani nu are nevoie de Cristian Ratoi. Sa ramana in alianta care a majorat taxele si impozitele cu peste 40%!

Social democratii pascaneni neaga ca si-ar fi propus schimbarea...

Transport gratuit pentru elevii pascaneni, dupa aproape un an de balbaieli

Vesti bune pentru elevii de la scolile din Pascani...