22.4 C
Paşcani
marți, iulie 5, 2022
Array

Bugetul Pascaniului a fost aprobat. Liberalii au votat impotriva, pesedistii au fost inflexibili

Asazi, 11 aprilie a.c., legislativul local a aprobat Bugetul de venituri si cheltuieli pentru anul 2013 precum si lista de investitii pentru anul in curs, cu 15 voturi pentru si 4 impotriva, din partea consilierilor PNL.
Pentru inceput, administratorul public al Pascaniului, Gica Zanet a prezentat proiectia bugetara pentru anul in curs din care reiese ca veniturile prognozate sunt mai mari decat cele de anul trectut, din cauza Planului de Dezvoltare a zonei Vale, de 58, 6 mil de lei, in timp ce cheltuielile sunt de 60,1 mil de lei find inregistrat astfel un deficit de 1,5 mil de lei.
Totodata a crescut si bugetul alocat investitiilor dar si cel pentru functionare. Au urmat dezbaterile pe marginea proiectului propus de primar.
Edilul pascanean a subliniat ca este pentru prima data in ultimii 5 ani de zile cand bugetul nu este grevat de arierate.
Grupul consilierilor PNL a anuntat ca nu va vota bugetul decat daca va fi aprobat un amendament si anume banii rezervati pentru organizarea Zilelor Pascaniului sa fie redirectinati pentru amenajarea Cantinei Sociale care functioneaza de ani de zile fara autorizatiile necesare.
Mai mult liderul de grup, Dorin Nechifor a recunoscut ca bugetul a fost bine prezentat dar a atras atentia ca nu sunt prevazuti bani pentru reabilitarea bibliotecii, construirea unui nou padoc pentru cainii comunitari si pentru reabilitarea cantinei sociale.
In replica consilierii PSD i-au reprosat fostului administrator public ca nu a facut nimic pentru reabilitarea padocului si ca ar fi cheltuit sume foarte mari pentru hrana cainilor comunitari, costurile scazand de doua ori, anul trecut. Mai mult edilul pascanean a spus ca problemele ridicate de consilierul Dorin Nechifor vor fi rezolvate, fara implicarea bugetului local.
In acelasi context consilierul Neculai Enea a propus sa fie alocati bani si pentru realizarea retelelor de canalizare pe strada Rozelor, proiect care se afla pe agenda societatii de apa si canal, o parte din sumele necesare urmand sa fie luate din bugetul muzeului municipal.
Si consilierii PDL au avut o propunere. Ei au solicitat bani pentru realizarea unui sens giratoriu in fata la Minimax iar consilierul Ioan Ionita a apreciat ca proiectul de buget prezentat este cel mai bun din ultimii ani de zile.
Mentionam ca imediat ce va trece de controlul de legalitate din partea Prefecturii Iasi, bugetul va deveni operational, ceea ce inseamna ca pot fi incheiate contractile pentru investitii, mai ales cele pentru reabilitarea strazilor.
Orizont.info

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow