More

  Bugetul de investiţii şi salarii, tăiat pentru plata datoriilor

  Array

  Administraţia locală din Paşcani are nevoie de bani pentru achitarea datoriilor la bănci. Este vorba despre un efort bugetar de aproape 200,00 de lei pe lună pentru plata ratelor la împrumuturile luate pentru investiţii. În bugetul local pentru acest an a fost prinsă doar o parte din suma necesară ia acum se încearcă acoperirea ei printr-o rectificare bugetară. Ar fi nevoie de încă 300.000 de lei, până la sfârşitul anului, explica directorul economic al Primăriei.
  Banii ar urma să fie redistribuiti din sumele alocate dar nefolosite până acum de Primărie, pentru alte capitole bugetare. Mai exact va fi împărţit excedentul de la fondul pentru salarii şi de la investiţii. Asta deoarece până acum nu au fost făcute angajarile de personal planificate la începutul anului şi sunt întârzieri privind modernizarea străzii Nicolae Iorga din cauza reţelelor de canalizare, a explicat directorul economic al Primăriei.
  Mentionam că Primăria Paşcani are contractate două împrumuturi pe o perioadă de 5 ani de zile. Primul este de 4 milioane de lei de la CEC, luat pentru asfaltarea unor străzi şi al doilea de 2 miliaone de lei  luat de la Volksbank pentru asigurarea lichidităţilor necesare implementării Planului de Dezvoltare a Zonei Vale. O parte din această sumă a fost decontata de finanţator iar banii au fost folosiţi tot pentru finanţarea unor investiţii.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Program special pentru colectarea hartiei, plasticului si metalului

  Schimbari importate la Pascani, privind programul de colectare al gunoiului. Incepand de pe 25 ianuarie a.c. operatorul de salubritate nu va mai...

  Trei morți în urma unui accident rutier în județul Iași – VIDEO

  Un accident foarte grav s-a produs joi la amiază în localitatea Scânteia. Trei persoane au murit. Un autocamion și un autoturism s-au ciocnit violent...

  Anunt de pierdere

  Pierdut registru unic de control nr. 957783 - 705- 2007 al SC SELGLAST COMPANY SRL, CUI 21374849, J22/784/2007. Il declar nul!

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI