23 C
Paşcani
marți, octombrie 3, 2023
Array

Bugetul comunei Miroslovesti: investiţiile pe primul plan

Planuri mari pentru administraţia locală din Miroslovesti. Legislativul local a aprobat în ultima şedinţa de Consiliu bugetul comunei pentru 2017. În total, pe acte, Primăria va dispune de 7,2 milioane de lei, bani pentru funcţionare, dar în principal, pentru investiţii. Vor fi depuse proiecte pentru modernizarea Căminului Cultural din Soci, a şcolilor din două sate, asfaltarea unor drumuri comunale sau extinderea dispensarului uman.

7,2 milioane de lei, atât este bugetul comunei Miroslovesti pentru acest an. Legislativul a votat proiectul de hotărâre privind veniturile, cheltuielile dar şi lista de investiţii, în ultima şedinţa de Consiliu. Sunt mai mulţi bani decât anul trecut, iar principalele obiective sunt investiţiile în satele componente.

Pe lista de anul acesta sunt trecute 12 proiecte, pentru care se va încerca obţinerea de fonduri guvernamentale sau europene. Principalele obiective sunt modernizarea Căminului Cultural din Soci, a şcolii din aceeaşi localitate menţionată precum şi a celei din satul Verseni sau extinderea dispensarului uman din Miroslovesti.

Nu vor fi uitate nici drumurile comunale rămase neasfaltate. Deja a fost depus un proiect pentru modernizarea a 5 km de străzi din trei sate, iar cel mai probabil, în toamna va fi semnat contractul de finanţare.
Menţionăm că, potrivit celor spuse de edilul comunei, Costel Cojocaru, administraţia locală a intrat în noul an cu un excedent bugetar din 2016, de circa 1,2 milioane de lei.

Alte articole