More

  Bugetele votate la foc automat. Doar 0,5% pentru sanatate, cheltuieli de personal mai mari, investitii de 10 mil de lei in infrastructura

  Array

  Culmea eficientei administrative la Pascani. In nici doua ore bugetele si listele de investitii ale Primariei Pascani dar si cele de la institutiile si serviciile din subordinea Consiliului Local au fost dezbatute si aprobate fara prea multe comentarii. Reprezentantii administratiei locale au spus ca in acest an Pascaniul are prognozate cele mai mari venituri de pana acum si ca este pentru prima data cand bugetele au fost corelate si reflecta situatia reala.            

  Sedinta importanta la Primaria Pascani. Astazi legislativul pascanean s-a intruit pentru a aproba proiectele de buget si listele de investitii pentru anul 2014. In primele  minute ale sedintei au fost votate la foc automat bugetele de la Biblioteca Municipala, Cresa, Casa de Cultura, Clubul Sportiv, Cantina Sociala si Administratia Pietelor.

  Au urmat dezbateri ceva mai aprinse cu privire la bugetul si lista de investitii de la Spitalul de Urgenta Pascani.

  Managerul Costica Panzaru a felicitat conducerea Primariei ca a reusit sa echilibreze situatia financiara in nici doi ani de zile.

  In acelasi timp el a atras atentia ca pentru sanatate , din bugetul local se aloca foarte putin , cca 0,5% in timp ce in alte localitati sprijinul din partea administratiei locale este mult mai mare. Costica Panzaru a atras atentia ca de anul viitor spitalul ar avea nevoie de mai multi bani de la bugetul local.

  Discutiile s-au aprins atunci cand Ioan Ionita, consilier local PDL, l-a intrebat pe managerul spitalului cum este raportat excedentul bugetar inregistrat anul trecut si cum anume urmeaza sa fie cheltuit. Vorbim de o suma de  1,2 milioane de euro. Ionita a mai cerut ca sa fie facute publice taxele percepute de Spitalul de Urgenta Pascani pentru unele serviciile medicale.

  In replica managerul Panzaru a explicat ca excedentul bugetar va fi cheltuit in acest an si ca taxele pentru serviciile medicale sunt percepute doar pentru o alta opinie medicala sau pentru neasigurati.

  Au urmat dezbateri pe marginea bugetului Pascaniului prezentarea fiind facuta de administratorul public Gica Zanet. In acest an bugetul pentru investitii de 10 mil de lei iar veniturile estimate sunt cele mai mare de pana acum.

  Primarul Pantazi a spus ca este pentru prima data cand cifrele au fost corelate si cand Pascaniul are un buget realist.

  Discutii au fost si pe marginea proiectelor propuse de unii consilieri privind completarea listei de investitii. Liberalul Marius Pintilie a cerut realizarea unui master plan energetic pentru toate institutiile publice si amenajarea unei zone rezidentiale la blocurile ANL.

  De asemenea consilierul Ioan Danu a prezentat o lista cu mai multe proiecte si a cerut construirea unui centru social, banii necesari urmand sa fie luati de la alte investitii.

  In replica edilul pascanean a spus ca amendamentele aduse de consilieri nu pot fi prinse in lista de investitii din acest an si ca o parte din propuneri sunt in curs de rezolvare.  Deasemenea consiliera Gabriela Nedelcu a precizat ca Primaria Pascani ar trebui sa acceseze un proeict cu finantare europeneana pentru construirea centrului social, nu de la bugetul local.

  Mentionam proiectele au fost votate cu majoritate de voturi cei doi consilieri PP DD abtinandu-se de la vot.

   

  Orizont.info

   

   

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Domnule ministru Cătălin Drulă, vă solicit public să comunicați românilor calendarul asumat de dvs. pentru construcția autostrăzii Iași-Tg.Mureș și sursele de finanțare

  Devine din ce în ce mai clar că, la Ministerul Transporturilor, amânați “la nesfârșit” desemnarea câștigătorului pentru proiectarea autostrăzii Ungheni-Iași-Tg.Neamț, ieșind astfel (în mod...

  Bugetul pentru anul 2021: responsabil, cu sume record pentru investitii

  Majoritatea de dreapta din Parlamentul României a votat marți 2 martie, legea bugetului de stat și legea bugetului asigurărilor sociale pentru anul 2021. Principiile de...

  Primaria Pascani se joaca cu focul. Gunoiul depozitat ilegal a fost incendiat -VIDEO

  Gunoaiele depozitate ilegal de administratia locala, la iesirea din Pascani au fost incendiate in cursul zilei de astazi. Focul a fost surprins chiar de...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI