19.4 C
Paşcani
miercuri, octombrie 20, 2021

Bugetele si investițiile, avizate de comisiile de specialitate

Ședința reunita a comisiilor de specialitate din cadrul legislativului pascanean, pentru avizarea proiectelor de buget si a listei de investitii. Întâlnirea a avut loc cu o zi înainte de ședința de plen, pe 21 aprilie icnepand cu ora 14.00. Toate au primit avize favorabile desi unii consilieri sau abținut sau au votat împotriva. Pentru început fost pus in discuție proiectul de buget al Spitalului de Urgență Pașcani. Unii consilieri au solicitat lămuriri privitor la finanțarea proiectului pentru realizarea` investițiilor necesare, așa încât unitatea medicala sa obțină avizele conforme de la ISU.
De asemenea au fost avizate bugetele instituțiilor de cultura dar si cel de la Creșă. Consiliera Gabriela Nedelcu a precizat ca in programul de activități al Casei d e Cultura ar fi trebuit sa fie păstrate o serie de evenimente cum ar fi de exemplul Târgul Meșterilor Populari.
În replica, directoarea instituției a precizat ca nu a găsit soluții pentru cazarea invitaților iar administratorul public, Claudiu Bodoasca, a spus ca Primăria va organiza cel putin un spectacol in acesta vara, dacă de la 1 iunie vor fi ridicate restricțiile anti COVID.

În aceeași ședința s-a discutat si bugetul pentru cele doua piețe agroalimentare.
Consilierii din opoziție au solicitat lămuriri privind parcursul proiectului de modernizare a Pieței din zona Vale.

Administratorul public a răspuns ca lucrările ar putea sa înceapă in toamna acestui an si ca din suma necesară, Primăria are la dispoziție doar 2 milioane de lei si ar mai avea nevoie de încă 4 milioane.

Cele mai importante discuții au fost pe marginea proiectului de buget si a listei de investiții ale municipiului Pașcani.
In acest an veniturile estimate sunt de 78,7 milioane de lei iar cheltuielile de 84,8 milioane de lei. Deficitul de cca. 6 milioane de lei va fi acoperit cu excedentul înregistrat anul trecut, a explicat directoarea economica a Primăriei.

De asemenea, consilierii PSD au adus o serie de amendamente la proiectul propus de edil. Consiliera Gabriela Nedecu a a atras atenția ca au fost scoase de pe lista o serie de investitii si a cerut reintroducerea si bugetarea lor. Este vorba despre reabilitarea acoperișului sălii de sport de la Colegiul `Sadoveanu, amenajarea unui grup sanitar in Parcul Municipal si asfaltarea străzilor Plopilor si Vasile Lupu. Banii ar urma sa fie luați din sumele rezervate pentru cumpărarea a doua tractoare si a unei toalete mobile. De asemenea s-a cerut realizarea unui studiu de fezabilitate pentru amenajarea unui campus școlar la Colegiul Sadoveanu.

Consilierii liberali au solicitat reabilitarea Grădiniței din Sodomeni si amplasarea unei centrale termice la Școală Ion Creanga din Fantanele.

În același context s-a vorbit si despre lucrarile de amenajare a lacului Peștișorul. Deocamdată urmează sa fie făcut studiul de fezabilitate, după ce, la sfârșitul anului trecut, a fost aprobată o hotărâre la inițiativa consilierului Sorin Olariu.

Bugetele si investițiile urmează sa fie aprobate in ședința de plen programată joi 22 aprilie de la ora 11.00.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Toți elevii intră în vacanță pentru două săptămâni, începând de luni

Elevii vor intra în vacanță pentru două săptămâni, a anunțat, miercuri, președintele Klaus Iohannis. Astfel, toate școlile...

Deputatul PNL Sorin Năcuță: “Soluția Guvernului PNL pentru scăderea facturilor la electricitate și gaze: compensare, plafonare, amânare la plată”

Propunerea legislativă care are ca scop compensarea, plafonarea și amânarea la plată a facturilor va fi votată...

Focar de coronavirus la Liceul Special Moldova Târgu Frumos 

Focar de coronavirus la Liceul Special Moldova din orasul Târgu Frumos. Directia de Sanatate Publica Iasi a...

Atenție la coșul de fum! Acoperișul unei case din Boșteni, distrus de flăcări

Odata cu sezonul rece, creste si numarul incendiilor in gospodarii. O casa din suburbia Bosteni, a municipiului...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI