16.2 C
Paşcani
luni, iunie 27, 2022
Array

Bugetarii, premiati în funcţie de cât de AMABILI sunt la muncă. Ce ar mai putea include noua LEGE a SALARIZĂRII

Bugetarii vor fi promovați și recompensați cu prime lunare inclusiv în funcție de cât de amabili sunt cu ai lor colegi și cât de preocupați sunt de interesul general al instituției unde sunt angajați. În cazul medicilor, va conta și cât de fideli sunt spitalului în care lucrează, iar judecătorii vor încasa prime dacă rezolvă rapid multe dosare, potrivit unor principii avansate de ministere pentru a fi incluse în noua lege a salarizării bugetarilor.

Toate aceste criterii de performanță, aproape integral redactate la modul general, sub forma unor principii, au fost avansate de ministere pentru a fi incluse în noua lege a salarizării angajaților din sistemul bugetar și a fi avute în vedere, alături de alți factori, la promovarea și la recompensarea financiară a acestora, scrie Profit.ro.

Setul de criterii, inclus în mai multe documente obținute din Guvern de Profit.ro, relevă că bugetarii care vor să avanseze vor fi evaluați inclusiv în funcție de integritatea lor morală și etică, asumarea responsabilității, respectarea „ordinii și disciplinei la locul de muncă” și capacitatea de a lucra independent, dar și în echipă, în timp ce pentru acordarea de prime vor conta depășirea timpului normal de lucru, activitățile suplimentare prestate pe lângă cele din fișa postului, conduita la locul de muncă, cantitatea și calitatea lucrărilor finalizate, timpul de execuție pentru lucrări repartizate.

Capacitatea de a crea în departamentul în care lucrează un climat neconflictual și de bună colaborare cu alte departamente și preocuparea „pentru interesul general al instituției” vor fi alte criterii care trebuie îndeplinite de către bugetari dacă vor prime.

Medicii vor fi cântăriți și în funcție de fidelitatea față de spitalul în care lucrează și de disponibilitatea la efort suplimentar. Ei vor încasa prime lunare și în funcție de gradul de satisfacție al pacienților, de gradul de implicare în utilizarea echipamentelor și a materialelor „cu încadrarea în normativele de consum”, dar și de aportul la realizarea de către spital a veniturilor proprii, „altele decât cele provenite din sursa de finanțare aprobată”.

La rândul lor, judecătorii vor încasa prime inclusiv în funcție de numărul de dosare rulate, de numărul de hotărâri pronunțate, de numărul de ședințe la care au participat și de rapiditatea cu care au rezolvat dosare.

Lipsa unei sancțiuni disciplinare în ultimul an este un alt criteriu luat în calcul la acordarea primei pentru magistrați.

Continuarea pe Ziarul de Iasi

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow