More

  Buget aprobat, cu scandal, pentru plata artiştilor locali, la Zilele Pascaniului. Vezi lista cu onorariile

  Array

  Discuţii aprinse în Consiliul Local chiar înainte de debutul Zilelor Municipiului Paşcani. Executivul local a solicitat în şedinţă extraordinară de astăzi votul pentru majorarea bugetului pentru organizarea evenimentului. Este vorba despre de 16.700 lei suma necesară pentru plata artistilor locali. Consilierii din opozitie au cerut ca artistii locali să fie plătiţi din economiile făcute de organizatorii evenimentului după ce în locul lui Smiley vă concerta la Paşcani trupa Cargo, pentru un onorariu mult mai mic.
  Reprezentanţii primăriei au motivate că încă nu ştiu cu exactitate onorariile care au fost achitate fiecărui artist în parte deoarece contractul este încheiat cu firma care organizează acest eveniment nu cu artiştii.
  De asemenea viceprimarul Gabriela Nedelcu a atras atenţia că sunt două bugete diferite şic a suplimentarea se cere pentru Casa de Cultură.
  Şi aici consilierii PNL au cerut lămuriri. Ei a solicitat lista cu artiştii locali şi onorariile care au fost negociate, document care deşi a fost depus la Primărie, nu a mai ajuns la mapa consilierilor.

  Consilierul Vasile Halda a spus că lista a fost aprobată deja de Consiliul de Administratie al Casei de Cultura în urma negocierilor directe cu artiştii locali.
  Dezbateri intense au fost şi în legătură cu modificarea programului de activităţi de la Casa de Cultură pentru o serie de spectacole care au avut loc în luna mai. Consilierii au spus că un astfel de demers ari fi fost necesar înainte nu după eveniment şi au atras atenţia că tot în luna mai s-a aprobat şi o rectificare bugetară pentru organizarea spectacolelor.
  În acelaşi context consilierul Vasile Avramiuc a spus că ar fi bine că pe viitor să fie încurajaţi mai mult artiştii locali să participe la astfel de evenimente decât să fie plătite sume importante de la bugetul local pentru trupe sau artişti din alte zone.
  Tot în şedinţa de astăzi a fost aprobată suplimentarea bugetului şi pentru finanţarea activităţilor de la Biblioteca Municipală. Este vorba despre tradiţionalul concurs de şah organizat de Zilele Pascaniului precum şi un concurs de desen şi o lansare de carte.
  Mentionam că pe lista artiştilor locali care vor concerta la Zilele Pascaniului se afla Cristinel Iordachioaia, Mihaela Nechita, Andrei Bordeianu, Codruta Filip şi alţii.

  Tabel Talente Locale Negociat by orizontul pascani on Scribd

  Ce părere ai?

  Related Articles

  15 IANUARIE – ZIUA CULTURII NATIONALE

  Ziua Culturii Naţionale a fost marcată pentru prima dată la 15 ianuarie 2011, adică în urmă cu 10 ani. Data la care se sărbătoreşte...

  Preotul prins în prag de comă alcoolică la volan a fost scos din Biserică

  Preotul Pavel Pavel din Ruginoasa a fost prins băut la volan cu o alcolemie de  0.93 mg/l în aer expirat @ După  aceea, Mitropolia...

  Cum va funcționa sistemul de garanție în cazul sticlelor și dozelor de aluminiu cumpărate

  Barna Tanczos, ministrul Mediului, a explicat cum va funcționa sistemul de garanție – returnare a ambalajelor din plastic, sticlă și aluminiu care de obicei...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI