More

  Bufnița salvată de pășcăneni

  Array

  Dacă în Europa animalele sunt protejate, la noi în ţară, mai ales în Paşcani nu există nici o Asociaţie de ocrotire a acestora sau a speciilor de păsări. De cele mai multe ori vietăţile ajung să moară de foame sau frig, chiar dacă sunt specii protejate prin lege.

  Este şi cazul unui pui de bufniţă care a câştigat simpatia şi compasiunea locuitorilor unui imobil din Paşcani. Pasărea s-a pierdut duminică seara de părinţii săi şi a aterizat pe un stand de flori din faţă blocului M5. Locatarii, înduioşaţi de sărmana vietate care stătea în ploaie au încercat să ceară ajutorul unei sociaţii de ocrotire a animalelor, însă fără succes.

  Păşcăneanul, Ioan Croitoru care locuieşte în Blocul M5 spune că ar vrea să ia el puiul în casă să îl usuce şi hrănească dar nu reuşeşte să ajungă la pasăre că nu are scară.

  Încercând să ajute vietatea, bărbatul a sunat la Poliţia Locală, însă deşi i s-a spus că va veni o patrula în zonă nu a mai apărut.

  Văzând că nu reuşeşte să primească ajutor şi fiindu-i frică ca bufniţă să nu moară, păşcăneanul a mai făcut o ultimă încercare, a sunat la numărul unic de urgenţă 112. Nici aici însă nu a primit un răspuns favorabil şi a fost sfătuit să lase puiul acolo unde este, deşi stătea flămând şi în ploaie de peste 12 ore.

  Pasărea a fost luată câteva ore mai târziu de un păşcănean inimos, care a spus că o va îngriji până va creşte, după care îi va da drumul în pădure.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  ”Atenţie la capcanele din noile contracte! Nu există miracole în ofertele ieftine”

  Oamenii ar trebui să fie foarte atenţi când semnează noi contracte de energie, întrucât furnizorii au multe tactici de a păcăli clienţii, iar preţurile...

  Medicii de familie către pacienţi: Programaţi-vă singuri pe portalul de vaccinare!

  Aceştia spun că nu pot face faţă numărului mare de solicitări, mai ales în condiţiile în care platforma de înscrieri merge cu intermitenţe, şi...

  Cum a dat lovitura Grupul GRAMPET: Testul economic din 2020, o provocare economică unică în România

  Anul 2020 a atras provocări economice unice pentru Grupul GRAMPET – Grup Feroviar Român (GFR), cel mai mare grup feroviar și operator logistic privat...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI