21.9 C
Paşcani
joi, august 18, 2022
Array

Bucuria de a dărui la Școala din Gâștești

- Advertisement -

Bucuria de a dărui la Școala din Gâștești

Despre bucuria de a dărui au învățat zeci de copii de la o școală din Municipiu Pașcani. De la cei mai mici până la cei care se apropie de examene, au pregătit ghetuțe adevărate ce au fost umplute cu dulciuri, iar toți cei prezenți la eveniment au dăruit câte o ciocolată. Pachetele pregătite cu mult drag de elevi vor fi dăruite mâine la Centrul Sfântul Nicolae din oraș.

Îmbrăcați în haine de sărbătoare, zeci de elevi și profesori de la Școala Gimnazială din suburbia Pașcaniului – Gâștești au participat la un eveniment ce subliniază ideea de tradiție românească, de voluntariat, de a dărui și de a face bucurii celor aflați la necaz.

Tot astăzi s-a desfășutrat și concursul “Ghetuța fermecată”. Elevii au avut la dispoziție câteva zile, timp în care au decorat cum au știut ei mai bine ghetute ce le-au umplut cu dulcuri și fructe. De ziua Sfântului Nicolae cunoscut ca bătrânul ce aduce bucurii copiilor, ele vor fi donate celor de la Centrul de plasament Sfântul Nicolae din oraș. Acesta fiind și scopul proiectului, de a acorda mici atenţii copiilor din orfelinate sau centre de plasament, principalul mijloc de realizare a acestui obiectiv fiind donațiile competitorilor sub forma de dulciuri (ciocolata Rom) pentru a aduce un zâmbet pe chipurile copiilor în preajma Crăciunului, întregul proiect fiind sub egida Global Confederation of Romanian Students o organizaţie din Suedia, înfiinţată de către studenţi români pentru studenţi români, cu care Şcoala Gîşteşti are protocol de colaborare încă din anul 2014.

Și elevii din clasele de gimnaziu de la Școala din Gâștești l-au sărbătorit pe Moș Nicolae prin literatură. Evenimentul cultural educativ este organziat în scop umanitar și a ajuns la cea de-a treia ediție. La final, toți participanții au primit dulciuri, acestea fiind donate de o firmă din Pașcani.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow