29.6 C
Paşcani
vineri, iunie 25, 2021
29.6 C
Paşcani
vineri, iunie 25, 2021
Array

Bucate de sărbători la pachet

creditprime.ro
elefant.ro
oferta.oceancredit.ro
elefant.ro
answear.ro
vivacredit.ro
creditfix.ro
credius.ro
fashiondays.ro

Ultimele știri

De sărbători, pentru romanii din străinătate dorul de casă este mai arzător ca niciodata. Le lipsesc oamenii dragi și mâncărurile. Tocmai de aceea, rudele le trimit mii de pachete cu sarmale, cârnați, cozonaci si vișinată. Vezi materialul video în cadrul știrilor INFOBIT.

Aglomeraţie la transportatorii internaţionali înainte de sărbători. Numărul de colete care ajung şi pleacă din ţară a crescut de trei ori în această perioadă. Mii de pachete sunt trimise, săptămânal, către cei plecaţi la muncă în străinătate şi alte câteva mii vin la rudele rămase acasă. Oamenii spun că de pe masa de Paști nu trebuie să lipsească bunătăţile româneşti indiferent în ce colț al lumii se află.

Sunt norocoși care primesc vizita copiilor plecați prin lume. Iar pentru un astfel de moment, gospodinele fac zeci de cozonaci, pască, ouă roșii. Ba chiar mai mult. Au tăiat și porcul pentru ca masa să fie plină cu bunătăți.

Cei care trimit pachete rudelor şi prietenilor din străinătate trebuie să ştie că nu sunt permise ţigările şi medicamentele. Cele mai multe colete pleacă și vin din Italia, Spania, Germania, Franța. De asemenea, greutatea unui colet nu trebuie să depăşească 20 de kilograme.

Statisticile arată că din județele Moldovei provin cele mai multe persoane plecate în străinătate. Pe primul loc se află Neamţ cu 11 procente, urmat de Bacău cu 9 şi Suceava cu 8%.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
câțiva nori
29.6 ° C
31.5 °
24.1 °
68 %
1.8kmh
19 %
vin
30 °
sâm
28 °
Dum
25 °
lun
26 °
mar
28 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI