13.4 C
Paşcani
sâmbătă, iunie 3, 2023
Array

Brazii de Craciun lipsesc din pietele pascanene. Ocolul Sivlic Pascani pregateste controale in vederea combaterii comercializarii brazilor furati

In pietele pascanene, nu au aparut momentan comerciantii de brazi pentru Craciun. In general, in aceasta perioada, comerciantii isi fac aparitia in pietele agroalimentare sau in perimetrul acestora, insa nici astazi, 6 decembrie acestia nu au venit pentru a comercializa astfel de pomi.

Pentru a combate fenomenul de aducere si comercializare a unor brazi furati in pietele din oras, lucratorii Ocolului Silvic Pascani, alaturi de cei ai Politiei Municipale desfasoara controale. Astfel, ei vor merge pe strazile din municipiu, dar si in zonele limitrofe, iar la Motca se va amplasa un filtru.

Se doreste verificarea puietilor si brazilor, pentru a se vedea daca acestia au provenienta legala. Pomii de Craciun, trebuie sa fie insotiti de un aviz, un document legal de transport cat si un crotal, aidca un timbru cu un cod de bare.

Conducerea Ocolului Silvic, transmite comerciantilor de pomi pentru Craciun faptul ca, neprezentrea acestor documente duce la amenzi usturatoare si confiscarea marfii. Pomii confiscati vor fi dusi la Ocolul Silvic de unde vor fi comercializati la un pret care va fi transmis ulterior de Regia Nationala a Padurilor.

Mentionam ca, Ocolul Silvic Pascani detine culturi de molid, pom ce nu este la mare cautare de catre cetateni, deoarece dupa 1-2 saptamani de tinut in casa acele acestuia incep sa cada.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow