6.1 C
Paşcani
luni, octombrie 25, 2021

Brazii de Crăciun au apărut la vânzare şi pot fi cumpăraţi inclusiv în rate. Care sunt preţurile

Brazii de Crăciun au umplut deja pieţele din toată ţara. Din pepiniere până în casele românilor preţul urcă în funcţie de fiecare intermediar. Cei româneşti sunt cei mai ieftini. Şi tăiaţi, dar şi în ghivece. Asta, dacă sunt cumpăraţi direct de la Ocoalele Silvice. Cei de import sunt mai arătoşi, dar şi mai scumpi. Acum, un brad de doi metri poate ajunge la câteva sute de lei.

Pentru a ajunge pom de Crăciun, un brad trebuie să aştepte chiar şi 6-7 ani. La pepiniera silvică din Cozieni, fiecare copăcel este crescut de mic. Brazii sunt răriţi şi replantaţi de câteva ori până ajung buni de vânzare.

Anul acesta, Romsilva pune la dispoziţia populaţiei 83 de mii de Pomi de Crăciun. În jur de 50 de mii dintre aceştia sunt brazi, iar preţul de la care pornesc este de 30 de lei pentru un brad cu balot de pământ. 

În pieţe au apărut şi cei de import, tăiaţi sau cu rădăcină. Preţurile pornesc de la 59 de lei, dar pot depăşi 350 de lei pentru cei mai înalţi şi mai bogaţi. Brazii se pot cumpăra şi în rate. 

În pieţe sunt brazi pentru toate gusturile. Iar pentru cei care nu au răbdare şi ornează pomul de Crăciun încă de pe acum, specialiştii au sfaturi. 

PETRE BIOLAN, inginer horticultor: Dacă, totuşi, avem unul tăiat, punem o folie de polietilenă în locul unde vom aşeza bradul, într-un vas! Plus vreo zece linguri cu zahăr. Punem bradul în acest vas cu apă, îl aşezăm pe un suport şi, în fiecare zi, trebuie completată apa.

Sursa Observator

DE LA ACELAȘI AUTOR

ANUNT PRIVIND FINALIZAREA IMPLEMENTARII PROIECTULUI „Grant pentru capital de lucru”

ANUNT PRIVIND FINALIZAREA IMPLEMENTARII PROIECTULUI „Grant pentru capital de lucru”

Se întrerupe furnizarea apei in orașul Targu Frumos si împrejurimi

Lucrări de igienizare a rezervoarelor de apă potabilă în zilele de 26 și 27 octombrie 2021 În scopul...

Meteo până pe 7 noiembrie. Vremea se schimbă brusc, ce temperaturi vom avea timp de două săptămâni

Meteo ANM pentru următoarele două săptămâni. Astăzi Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele...

15 hectare de vegetație uscată de la ieșirea din Pașcani, au ars duminică

15 hectare de vegetație uscată de la ieșirea din municipiul Pașcani, au ars duminică, 24 octombrie, dupa...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI