18.9 C
Paşcani
duminică, iunie 4, 2023

Brazii de Crăciun au apărut la vânzare şi pot fi cumpăraţi inclusiv în rate. Care sunt preţurile

Brazii de Crăciun au umplut deja pieţele din toată ţara. Din pepiniere până în casele românilor preţul urcă în funcţie de fiecare intermediar. Cei româneşti sunt cei mai ieftini. Şi tăiaţi, dar şi în ghivece. Asta, dacă sunt cumpăraţi direct de la Ocoalele Silvice. Cei de import sunt mai arătoşi, dar şi mai scumpi. Acum, un brad de doi metri poate ajunge la câteva sute de lei.

Pentru a ajunge pom de Crăciun, un brad trebuie să aştepte chiar şi 6-7 ani. La pepiniera silvică din Cozieni, fiecare copăcel este crescut de mic. Brazii sunt răriţi şi replantaţi de câteva ori până ajung buni de vânzare.

Anul acesta, Romsilva pune la dispoziţia populaţiei 83 de mii de Pomi de Crăciun. În jur de 50 de mii dintre aceştia sunt brazi, iar preţul de la care pornesc este de 30 de lei pentru un brad cu balot de pământ. 

În pieţe au apărut şi cei de import, tăiaţi sau cu rădăcină. Preţurile pornesc de la 59 de lei, dar pot depăşi 350 de lei pentru cei mai înalţi şi mai bogaţi. Brazii se pot cumpăra şi în rate. 

În pieţe sunt brazi pentru toate gusturile. Iar pentru cei care nu au răbdare şi ornează pomul de Crăciun încă de pe acum, specialiştii au sfaturi. 

PETRE BIOLAN, inginer horticultor: Dacă, totuşi, avem unul tăiat, punem o folie de polietilenă în locul unde vom aşeza bradul, într-un vas! Plus vreo zece linguri cu zahăr. Punem bradul în acest vas cu apă, îl aşezăm pe un suport şi, în fiecare zi, trebuie completată apa.

Sursa Observator

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow