11 C
Paşcani
duminică, martie 26, 2023
Array

Bransamentele individuale – solutia in scarile de bloc cu probleme. Militantii anti-ApaVital ii sfatuiesc pe locatari sa nu faca nimic

Vesti bune pentru locatarii de la blocul Moldova din Pascani, unde operatorul iesean a intrerupt in urma cu cateva zile furnizarea apei din lipsa contractelor. Regia locala de termoficare a inceput demersurile pentru realizarea bransamentelor individuale a persoanelor care doresc contracte individuale. De aceste lucrari sunt interesati cativa zeci de proprietari, motiv pentru care angajatii RAGCL au facut masuratori si urmeaza sa prezinte un deviz estimativ cu preturile.

Noua instalatie va fi montata in substatia amplasata pe domeniul public si va trece prin fostele tevi de evacuare a gunoiului, folosite cu ceva timp in urma. Astfel ca, nu vor fi facute modificari pe casa scarii.
De asemenea, proprietarii vor avea posibilitatea de a plati si in rate costul lucrarilor, pentru a le fi mai usor din punct de vedere financiar.

In acest fel, s-au facut contracte la mai multe blocuri din Pascani. RAGCL-ul, dar si alte firme de specialitate, au executat lucrarile pentru instalatia de apa.

Cei care vor avea bransamente individuale vor putea incheia contracte. Pe baza lor, vor achita consumul inregistrat pana acum pe apometrul din apartament, urmand ca diferentele sa fie stabilite si achitate ulterior. Totodata, vor putea plati si in rate.

Demersul oamenilor este impiedicat chiar de liderii societatii civile. Ioan Radu si Ion Motatu incearca sa ii convinga pe locatari sa nu faca nici un demers pentru bransament individual, criza apei sa continue si sa plece ApaVital din oras.

Mentionam ca cei care vor sa incheie contracte pentru furnizarea apei au mai multe posibilitati: prin intermediul asociatiilor de proprietari, prin reprezentant de scara, prin conventii individuale si prin bransare separata la reteaua publica. Pana acum au fost incheiate contracte la peste 100 de scari de bloc, reprezentand 25% din totalul celor din Pascani, iar la case situatia a fost rezolvata aproape in totalitate.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow