0.2 C
Paşcani
luni, decembrie 5, 2022
Array

Bombe şi proiectile neexplodate găsite la Tg Frumos şi Scobinţi

bomba

Judetul Iasi este inţesat de proiectile neexplodate din timpul celor doua razboaie mondiale. Din ce in ce mai multi proprietari de terenuri gasesc astfel de proiectile atunci cand fac diferite sapaturi si apeleaza la servciile specialistilor. Pirotehnistii vin la fata locului, scot bombele si le duc mai departe, in depozitul de la Iasi, fiecare actiune fiind riscanta si dificil de realizat.
De exemplu ieri, 2 septembrie, echipa pirotehnică din cadrul Detaşamentului 2 de Pompieri Iaşi a ridicat din curtea unei familii din Targu Frumos un proiectil exploziv calibru 76 mm. Pirotehnistii s-au deplasat si in Scobinti – Padura Dumbrava pentru a ridica o bomba de aviatie incendiara de 2.5 kg.
Reprezentantii ISU Iasi spun in primele 7 luni ale acestui an au fost solicitati in aproape 200 misiuni pirotehnice pe raza judetului. La sfarsitul lunii aprilie 2013 au fost detonate peste 60 de proiectile in suburbia Sodomeni, pentru ca, spun pirotehnistii, aici ar fi cea mai buna zona pentru astfel de procedee. ziarulorizont.info

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow