19.7 C
Paşcani
joi, august 18, 2022

Bomba ecologica, în apropiere de Pascani. Primăria colecteaza si depozitează ilegal deșeurile vegetale si din constructii

- Advertisement -

Bomba ecologica în apropiere de Pașcani.  În zona fostei gropi de gunoi a municipiului, închisă si sigilată conform cerințelor europene,  de ani buni de zile sunt depozitate deșeurile vegetale si cele rezultate în urma lucrărilor de construcții. Printre ele se afla si deseuri de plastic sau metal, aruncate la întâmplare. Activitatea nu este avizata de inspectorii de mediu iar Primăria Pașcani a fost atenționată, în repetate rânduri, sa rezolve aceasta problema. 

Noua administrație,  în loc sa găsească soluții pentru împrejmuire si amenajare,   continua sa depoziteze în zona respectiva. Este vorba despre frunzele strânse de pe domeniul public dar si crengile de copaci rezultate în urma acțiunilor de toaletate. Mai mult,  tot gunoiul dintr-un depozit al Primăriei dar si deșeurile vegetale strânse de la populație au fost aduse tot aici. 

Consilierul Sorin Olariu a atras atenția intr-o filmare pusă pe Facebook ca aceste activități sunt ilegale.  Din imagini se vede cum, în cursul zilei de astăzi muncitorii Primăriei au încercat sa acopere gunoaiele cu pământ iar altele au fost incendiate. 

Întrebat de jurnalisti,  primarul Marius Pintilie a spus ca reclamantul are dreptate si ca acolo sunt aruncați si sacii de plastic,  cu tot cu frunze.  El a recunoscut ca depozitul nu are autorizațiile necesare iar muncitorii Primăriei colectează si depozitează fără sa aibă acest drept, serviciul fiind delegat operatorului județean.

Marius Pintilie a motivat ca, astfel, scad cantitățile de gunoi si costurile la salubritate. El a precizat ca începând de astăzi doar muncitorii Primăriei au dreptul sa transporte gunoiul vegetal si cel din construcții la depozitul neconform,  desi activitatea este ilegală. 

Primăria întâmpina dificultăți si cu activitatea de colectare a deșeurilor vegetale,  mai ales din suburbii. Sunt intarzaieri si de câteva zile sau săptămâni  iar cetățenii din suburbii sunt nemulțumiți ca trebuie sa stea cu sacii în fata portii.  Edilul a făcut apel la înțelegere pe motiv ca în acesta perioada sunt catitati foarte mari de gunoi vegetal care trebuie preluat si transportat,  iar Primăria nu face fata. 

Menționăm ca prin intermediul unui anunț Marius Pintilie a cerut pascanenilor  sa nu mai predea gunoiul vegetal operatorului de salubritate si sa sune la Primărie pentru a fi preluat de muncitorii de la Gospodăria Comunala. 

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow