21.6 C
Paşcani
miercuri, iunie 23, 2021
21.6 C
Paşcani
miercuri, iunie 23, 2021
Array

Bombă ecologică în apropiere de Paşcani. Maşini cu gunoaie depozitate la Todireşti

vivacredit.ro
credius.ro
horacredit.ro/
creditprime.ro
creditfix.ro
oferta.oceancredit.ro

Ultimele știri

Bomba ecologică în apropiere de Paşcani. În cursul zilei de astăzi două maşini cu gunoi au fost răsturnate la marginea satului Stroieşti din comuna Todireşti. Sătenii au reacţionat imediat şi au anunţat Garda de Mediu. Din imaginile trimise pe adresa redacţiei se pot vedea munţii de gunoaie şi numărul maşinii IS 44 ADE. Întrebat de acestă situaţie, edilul comunei spune că a fost informat de acesta  şi că vă curăța locaţia de gunoaie. Maşina ar aparţine unei firme din Paşcani care a descărcat acolo gunoiul în urma unei neînţelegeri.

Cazul este în atenţia comisarilor de la Garda de Mediu. În loc să se deplaseze la faţa locului ei au anunţat Primăria şi au cerut să fie luate măsuri urgente.

Şi mai grav este că în comuna Todireşti nimeni nu strânge gunoiul menajer nici măcar de la instituțiile publice de aproape un an de zile şi fiecare îl aruncă pe unde apucă. Asta deoarece administrația nu are nici un contract de salubritate cu un operator care să facă colectarea şi transportul de când groapa de la marginea comunei a fost închisă, în vara anului trecut. Acum se aşteaptă ca problema să fie rezolvată de asociaţia judeţeană ADIS, din care comuna face parte.

Primarul comunei spune că şi în cadrul asociaţiei sunt probleme de clarificat privind plata serviciilor. Asta pentru că reprezentanţii autorităţilor locale nu sunt de acord ca taxa de salubritate să fie plătită de Primărie apoi recuperată de la populaţie.

Situaţia de la Todireşti poate fi întâlnită în mai toate comunele. Asta după ce au fost închise toate gropile de gunoi din judeţ iar autorităţile locale sunt obligate să transporte deşeurile menajere la depozitul ecologic de la Țuțora Iaşi. Nici problema operatorului care va face colectarea şi transportul nu a fost rezolvată, el urmând să fie desemnat până în vara în urma unei licitaţii.

20160126_141104      20160126_141032

 

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
câțiva nori
21.6 ° C
23.1 °
18.9 °
82 %
1.8kmh
20 %
mie
29 °
joi
29 °
vin
31 °
sâm
24 °
Dum
20 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI