15.4 C
Paşcani
luni, septembrie 25, 2023
Array

Bolnavi transportati in conditii extreme din cauza zapezilor

Se pare ca iarna ne ofera din nou lectii de viata. In urma caderii masive de zapada si vant puternic, mai multe drumuri din judetul Iasi, raman in continuare blocate. Conform unui comunicat de presa trimis de Consiliul Judetean Iasi, in cursul acestei zile, 08 ianuarie 2013, sunt blocate circa 20 de drumuri judetene. Printre ele se numara si DJ 208 L Lespezi-Vanatori, DJ 208 L Miroslovesti-Pascani, DJ 208 I Blagesti – Crivesti – Vanatori, DJ 281 Lespezi-Siretel, DJ 208K DN 2- Cristesti, DJ 208O DN2- Ciohorani si DJ 208 R Mircesti- Pod Scheia.

Inca de la primele ore ale diminetii, doua utilaje de deszapezire lucreaza la foc continuu pe tronsonul de drum Pascani-Gastesti pentru a nu se bloca. Datorita acestei actiunii, localnicii din suburbie se declara multumiti de eforturile facute de drumari.

Situatie extraordinara s-a intamplat si aseara, 07 ianuarie 2013, in jurul orei 19:00, in comuna Todiresti. Doi bolnavi care necesitau dializa au fost transportati cu ajutorul unei masini din partea administratiei locale, in fata careia un utilaj de deszapezire face carare prin infernul alb. Cu toate ca pana in satul Todiresti circulatia rutiera se desfasoara pe un singur sens, satele Stroiesti si Baiceni raman in continuare complet izolate.

Alte articole