10.8 C
Paşcani
luni, octombrie 3, 2022
Array

Bolnavă de cancer pusă să plătească analize gratuite – VIDEO

- Advertisement -

O femeie a platit degeaba taxa pentru analizele medicale la Spitalul Municipal din Pascani. Pascaneanca sufera de cancer si abia ii ajung banii, din mica pensie pe care o primeste lunar, pentru plata medicamentelor, utilitatilor si hranei. Astazi ea a fost indrumata de catre medicul oncolog sa-si faca anumite analize. Desi bolnava le stia gratuite, a scos din buzunar cateva zeci de lei pentru a le achita.

O pascaneanca s-a adresat redactiei noastre astazi, 17 ianuarie necajita ca a trebuit sa achite taxa unor analize medicale, markeri tumorali, solicitate de medicul oncolog pentru a monitoriza tratamentul pe care il urmeaza. Desi femeia stia ca nu trebuie sa plateasca, cei de la laborator au trimis-o la caseria spitalului sa achite contravaloarea analizelor. Chiar daca suma nu este foarte mare, pascaneanca s-a imprumutat pentru a face analizele respective. Venitul ei pe luna este mic, iar din banii de pensie trebuie sa-si cumpere medicamentele necesare tratarii diferitelor boli de care sufera.

bolnava de cancer

Conducerea spitalului de Urgenta din Pascani a luat imediat masuri cand a auzit de caz, de la reporterii TV BIT. Directorul medical, dr Diana Acsinte, a precizat ca pacienta a fost sunata si chemata la unitatea medicala pentru a i se restituia banii, cei 58 de lei. Asta deoarece, politica spitalului de ani de zile este aceea ca orice bolnav de cancer beneficiaza de gratuitate, chiar daca analizele respective nu sunt decontate de Casa de Asigurari de Sanatate Iasi.

bittv.info

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow