18.7 C
Paşcani
sâmbătă, septembrie 18, 2021
Array

Bolnavă de cancer pusă să plătească analize gratuite – VIDEO

O femeie a platit degeaba taxa pentru analizele medicale la Spitalul Municipal din Pascani. Pascaneanca sufera de cancer si abia ii ajung banii, din mica pensie pe care o primeste lunar, pentru plata medicamentelor, utilitatilor si hranei. Astazi ea a fost indrumata de catre medicul oncolog sa-si faca anumite analize. Desi bolnava le stia gratuite, a scos din buzunar cateva zeci de lei pentru a le achita.

O pascaneanca s-a adresat redactiei noastre astazi, 17 ianuarie necajita ca a trebuit sa achite taxa unor analize medicale, markeri tumorali, solicitate de medicul oncolog pentru a monitoriza tratamentul pe care il urmeaza. Desi femeia stia ca nu trebuie sa plateasca, cei de la laborator au trimis-o la caseria spitalului sa achite contravaloarea analizelor. Chiar daca suma nu este foarte mare, pascaneanca s-a imprumutat pentru a face analizele respective. Venitul ei pe luna este mic, iar din banii de pensie trebuie sa-si cumpere medicamentele necesare tratarii diferitelor boli de care sufera.

bolnava de cancer

Conducerea spitalului de Urgenta din Pascani a luat imediat masuri cand a auzit de caz, de la reporterii TV BIT. Directorul medical, dr Diana Acsinte, a precizat ca pacienta a fost sunata si chemata la unitatea medicala pentru a i se restituia banii, cei 58 de lei. Asta deoarece, politica spitalului de ani de zile este aceea ca orice bolnav de cancer beneficiaza de gratuitate, chiar daca analizele respective nu sunt decontate de Casa de Asigurari de Sanatate Iasi.

bittv.info

DE LA ACELAȘI AUTOR

Incidența COVID-19 a depășit 2/1.000 în orașul Hârlău

Orașul Hârlău a depășit incidența de 2 la mia de locuitori (2,33). În această situație, prin ordinul...

Accident rutier grav dupa Hanul Drăgușeni. O mașină a fost ruptă în două

Accident rutier grav dupa Hanul Draguseni, vineri, in jurul orei 17:00. Intr-o fotografie de la eveniment postata...

Se scumpește apa îmbuteliată. Președintele APIA: Prețul crește cu cel puțin 20% și se va vedea la raft din octombrie

Valul scumpirilor continuă. Va crește și prețul apei îmbuteliate, iar majorarea va fi de cel puțin 20%,...

A fost identificat autorul furtului dintr-un birou din spatele Judecătoriei Pașcani

Poliţiştii Poliţiei Municipiului Paşcani efectuează cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt. Persoana...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI