20.5 C
Paşcani
duminică, august 14, 2022

Bolile omului modern vin de la statul pe scaun. „E o poziție extrem de agresivă asupra corpului. Suntem făcuți să stăm în picioare” 24.07.2022

Fizioterapeutul Alexandru Ilie i-a explicat jurnalistei Carla Tănasie de ce statul pe scaun în mod prelungit ne afectează sănătatea și ucide mai mult ca pandemia.

„Musculatura și articulațiile funcționează optim când le mișcăm, altfel îmbătrânesc, pentru că nu le utilizăm”, spune Alexandru Ilie.

Dinamica corpului uman s-a schimbat în ultimii 100 de ani. Dacă pe bunicii noștri îi auzeam: mă duc să mă așez puțin, în ziua de azi spunem „mă duc să fac puțină mișcare”.

Impactul statului pe scaun e unul major asupra sănătății, iar efectele nu le  simțim imediat.  „Noi am fost creați să stăm în picioare. Acesta e softul. Noi suntem împotriva softului acum. Am ajuns să avem o schimbare extrem de agresivă asupra corpului”, mai spune fizioterapeutul Alexandru Ilie.

Bolile cardio-vasculare și cele de la nivelul aparatului musculo-scheletal sunt cauzate de statul pe scaun.

Un semnal de alarmă îl trag specialiștii pentru părinți. „Să luăm exemplul copiilor de până în 10 ani. Le recomand părinților să facă următorul test: să-i pună să alerge 50 de metri în linie dreaptă. O sa vadă ca nu pot. Sunt foarte mulți copii care nu pot. Capacitatea lor de coordonare e perturbată. Lucru care trebuie să tragă un semnal de alarmă. E o întârziere motorie” spune Alexandru Ilie.

Articolul integral pe DIGI 24

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow