-1.2 C
Paşcani
marți, februarie 7, 2023

Bogdan Cojocaru, liderul TSD și candidat la Senatul României: STOP lucrurilor „făcute pe genunchi” și „cârpelilor” de moment, în zona digitală! (P)

Nevoile cetățeanului, nevoile administrației și nevoile economiei trebuie să primeze, atunci când reglementăm, pregătim programe sau facem investiții!
Ne aflăm la un MOMENT DE RĂSCRUCE: strategia națională în domeniul digital își atinge termenul final. La nivel european, începe un nou ciclu financiar multianual. Din ianuarie, vom avea un nou guvern. Acum este momentul să ne așezăm la masa discuțiilor – politicieni, experți, societate civilă – și să planificăm acțiunile următorilor ani!

Propunem, așadar, elaborarea mai multor STRATEGII, dar pentru ca acestea să nu rămână doar cuvinte frumoase pe hârtie, vor fi însoțite  și de PLANURI DE ACȚIUNE multianuale, cu RESPONSABILITĂȚI CLARE instituțional:

STRATEGIA NAȚIONALĂ PENTRU TRANSFORMARE DIGITALĂ – va fi noua strategie transversală a României pentru acțiune în sfera digitală și va avea capitole dedicate tuturor domeniilor de activitate. Unele dintre aceste capitole, considerate zone prioritare de acțiune în responsabilitatea Guvernului, vor fi detaliate în strategii de sine stătătoare. Câteva exemple, mai jos.

STRATEGIA NAȚIONALĂ PENTRU INTELIGENȚĂ ARTIFICIALĂ – avansul tehnologiilor din sfera AI nu poate fi negat și nici împiedicat; este imperativ, așadar, să planificăm cum le vom folosi în viața de zi cu zi și cum minimizăm riscurile sistemice pe care le creează.

STRATEGIA NAȚIONALĂ PENTRU EDUCAȚIE DIGITALĂ – pentru a transforma digital educația este nevoie de măsuri mult mai bine gândite decât cele aplicate de actualul guvern și care să se bazeze pe soluții inovative. În mod obligatoriu, această strategie va fi însoțită de un plan de acțiuni concrete, care LIPSESC din documentele pe care le vântură acum, cu mult elan electoral, liberalii!

STRATEGIA NAȚIONALĂ PENTRU SMART CITY – eforturile disparate, din prezent, trebuie coordonate, astfel încât să avem, la nivel național, un sistem de indicatori de performanță pentru ceea ce reprezintă orașul inteligent, dar și abordări și acțiuni comune în ceea ce privește tehnologiile, procedurile, standardele, reziliența, securitatea cibernetică și guvernanța datelor produse de locuitorii orașului inteligent.

Se subînțelege, din cele de mai sus, că avem FOARTE MULT DE MUNCĂ în domeniul planificării, dar acest lucru este esențial, dacă vrem să avem o FUNDAȚIE SOLIDĂ pentru acțiunile următorilor ani!

Vă invit, dragi ieșeni, să votați candidații social-democrați, la alegerile parlamentare din 6 decembrie.

Comandat de Partidul Social Democrat – Organizația Județeană Iași, executat de SC Grupul de Presă Medianet SRL, site: www.ziaruldeiasi.ro, cod mandatar financiar 11200020

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow