18.4 C
Paşcani
marți, iunie 22, 2021
18.4 C
Paşcani
marți, iunie 22, 2021
Array

Boala mâinilor murdare, tot mai multe cazuri la Pașcani

oferta.oceancredit.ro

Ultimele știri

Mare atenţie la igiena personală. Nerespectarea unor condiţii minime de curăţenie ne poate duce la îmbolnăviri grave ale ficatului. Este şi cazul unor locuitori din comuna Ciohorani. Potrivit medicilor, starea lor este stabilă.

Boală mâinilor murdare continuă să facă victime. Numai în ultimele 3 săptămâni 20 de copii şi adulţi au ajuns la Spitalul din Paşcani cu simptome ale acestei boli, printre cele mai recente cazuri fiind două adolescente de 12 respectiv 17 ani care au ajuns ieri la CPU fiind suspecte de hepatită A. Un alt caz a fost semnalat  la o tânăra din Fântânele – Paşcani.

Medicii păşcăneni atrag atenţia la modul în care hepatită A poate fi prevenită. Aceştia recomandă cetăţenilor să aibă grijă de igiena personală, să se spele pe mâini cu apă şi săpun înainte de a mânca şi să spele alimentele înainte de consum, iar apa contaminată să fie încălzită la 85 grade înainte de a se consuma.

Printre simptomele acestei boli se află greaţă, vărsături, diaree, pierderea poftei de mâncare, dureri abdominale, îngălbenirea pielii şi oboseală.
La copii se poate ajunge la o stare avansată de deshidratare.
Aceste simptome apar de obicei după 2-6 săptămâni de la infectare şi pot dispărea de la sine în cazul adulţilor.
Ca orice hepatită, hepatita de tip A este contagioasă şi, de aceea este nevoie de multă precauţie. Odată instalată, necesită tratament medicamentos şi regim alimentar strict.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer senin
18.4 ° C
19.5 °
17.8 °
89 %
1.2kmh
5 %
mar
28 °
mie
29 °
joi
30 °
vin
31 °
sâm
24 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI