1 C
Paşcani
duminică, decembrie 4, 2022
Array

Boala de care suferă 80% dintre persoanele care folosesc un calculator

Daily Mail publică un articol despre o tulburare ciudată, pe care 80% dintre persoanele care folosesc un calculator o au. Este vorba despre oprirea respiraţiei în timpul tastării la calculator, iar boala poartă deja un nume: „email apneea”.

Oprirea respiraţiei, numită apnee, se întâlnea până acum mai mult la persoanele supraponderale sau în timpul somnului. Printre simptomele acestei tulburări se numără oboseala, gâtul uscat sau durerea în gât, memoria slabă, puterea de concentrare redusă, durerile de cap, anxietatea, depresia, libidoul scăzut şi impotenţa.

Cu toate acestea, s-a descoperit o formă de apnee care apare atunci când suntem foarte concentraţi când scriem un text sau un e-mail, scrie Daily Mail. Dacă “uităm” să respirăm în timp ce tastăm, este posibil ca pupilele să ni se dilate, ritmul cardiac să crească şi să transpirăm mai mult. Aceasta este reacţia corpului în condiţii de stres sau pericol, scrie Daily Mail.

“Trebuie să începem să respirăm în timp ce scriem un e-mail. Conştientizarea este primul pas spre rezolvarea problemei”, notează sursa.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow