17.4 C
Paşcani
vineri, august 12, 2022

BNR oferă primul tablou complet al impactului crizei asupra tuturor sectoarelor din economie. Banca Naţională se aşteaptă la o scădere economică semnificativă în acest an, aproape ca în 2009, deşi S2 va marca o revenire a activităţii economice

BNR a publicat vineri raportul trimestrial privind inflaţia unde tratează pe larg situaţia economică din România, dar şi din lume, afectată de COVID19, pandemie care a adus o nouă criză.

BNR spune că dinamica medie a PIB real va înregistra o valoare negativă semnificativă, aproapiată de cea din criza economică din 2009.  Banca Naţională nu avansează nicio cifră pentru 2020, dar în 2009 economia s-a prăbuşit cu 7%, după ce în 2008 avusese un plus de 8%. Prin urmare, scăderea economică a fost de fapt de 15% într-un an.

Cu ocazia rectificării bugetare, Guvernul a estimat pentru 2020 o scădere economică de 1,9%, dar analiştii indică prognoze cuprinse între -8% şi -9%.

Guvernul îşi va revizui probabil prognoza, mai ales că trebuie să justifice de ce nu mai poate majora pensiile cu 40%.

Incertitudinile din economie sunt foarte mari, iar reacţia companiilor şi a consumatorilor nu are o liniaritate, ci este influenţată de apariţia diferitelor evenimente.

citeste continuarea pe ziarulfinanciar

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Tineri amendați pentru lipsa de educație

Doi tineri din Pașcani au fost surprinși de Poliția...

Accident rutier cu patru victime la Butea

Accident rutier cu trei victime in comuna Butea. Evenimentul...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow