10.2 C
Paşcani
joi, mai 19, 2022
Array

Blue Air aterizează în sfârşit la Iaşi! Are în vedere şi o cursă spre Paris

Compania Blue Air va deveni, din 25 octombrie, cel de-al patrulea operator care efectuează curse regulate cu plecare din Iaşi. Reprezentanţii operatorului au anunţat ieri că, din toamnă, vor fi introduse două zboruri zilnice, dimineaţa şi seară, spre Bucureşti. Potrivit unor surse, Blue Air are în vedere şi o cursă spre Paris.

O simulare efectuată ieri pe site-ul Blue Air a arătat că preţul unui bilet dus-întors Iaşi – Bucureşti, cu plecare pe 25 octombrie şi întoarcere a doua zi, ajunge la circa 123 euro, cu toate taxele incluse (10 euro – comision metodă de plată, 5 euro taxe pasager) şi cu bagaj la cală (18 euro/segment de zbor). Spre diferenţă, la o simulare făcută pe site-ul TAROM în aceleaşi condiţii a rezultat un preţ de aproape 150 euro. „Biletele sunt deja disponibile la preţuri începând de la 47,90 euro (preţ pe segment de zbor, TVA şi taxe incluse, locuri limitate), tarif ce include gratuit un bagaj de mână în limita a 10 kg, un bagaj de cală în limita a 32 kg şi un snack pe timpul zborului“, se arată în comunicatul Blue Air.

Potrivit companiei, zborurile vor fi efectuate cu aeronave Boeing 737, cu o capacitate cuprinsă între 126 şi 189 de locuri. Şefii aeroportului ieşean au susţinut că intrarea Blue Air pe piaţa ieşeană nu va afecta activitatea TAROM. „Dacă mă întrebaţi pe mine personal, sunt două produse complet diferite, două companii diferte cu două strategii diferite. Una este o com­panie low-cost, alta e legacy. A­dre­sabilitatea e complet diferită. Cum îşi face fiecare targetul de pasageri e strategia fiecăruia. Nu cred şi nu văd să fie vreo problemă în sensul acesta“, a declarat Marius Bodea, preşe­dintele Consiliului de Administraţie a Aeroportului Internaţional.

 

Continuare pe Ziarul de Iasi

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articoleAdis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow