21.3 C
Paşcani
sâmbătă, martie 25, 2023
Array

Blocul protestatarilor, din nou fără apă. Furnizarea a fost reluată pentru că au fost afectaţi şi cei care au contracte de distribuţie

Scandalul continua la Paşcani. La două zile după mitingul anti Apa Vital sute de locatari de la blocuri au rămas, din nou, fără apă la robinete. În cursul zilei de astăzi operatorul ieşean a debranşat toate scările de la blocul Moldova, acolo unde a mai fost închisă apă acum câteva săptămâni de zile pe motiv că locatarii refuza să încheie contracte de furnizare şi nu şi-au achitat consumul, de un an de zile. La acea vreme militanţii anti Apa Vital au intrat cu forţa în staţiile de pompare şi au dat drumul la apă în mod ilegal. De acesta dată întreruperea a fost făcută chiar din centrală termică pe motiv ca echipamentele de măsurare trebuie verificate.

Oamenii sunt disperaţi că au rămas din nou fără apă. Asta după ce orice încercare din partea unor locatari de a rezolva acesta problemă a fost înăbuşită de militanţii anti Apa Vital. Unii au vrut să îşi facă branşamente individuale, alţii să îşi desemneze un reprezentant de scară dar nu au putut din cauza celorlalţi vecini.

De acesta dată apa a fost întreruptă şi scara unde locuieşte protestatarul care la mitingul de duminică i-a îndemnat pe oameni să intre cu forţa pe domeniul public şi să deschidă robinetele în mod ilegal acolo unde este închisă apa. Este vorba despre profesorul Ion Radu, cel care face eforturi să îi convingă pe păşcăneni să nu îşi achite consumurile la apă pe motiv că nu ar fi obligaţi să le achite, în lipsa unui contract şi nici să semneze un astfel de document cu Apa Vital. El invoca o ordonanta care, in acest caz, nu se aplica.

Odată cu închiderea apei la scările unde nu sunt contracte de furnizare a fost întreruptă furnizarea şi la blocul U 1-3 precum şi la scara A de la Blocul Moldova, acolo unde locatarii şi-au rezolvat problemele. Din acest motiv, în cursul zilei de astăzi ordinul e debranşare va fi anulat iar regia locală de termoficare a fost anunţată că vor fi executate lucrări în centrala termică.

Reprezentanţii Apa Vital susţin că nu vor renunţa la astfel măsuri, şi că se căuta alte soluţii pentru debranşarea blocului Moldova, până când locatarii vor încheia contractele de distribuţie.
Menţionăm că tot în cursul zilei de astăzi au rămas fără apă locatarii de la blocul B23 dar a fost reluata furnizarea la blocul P4.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow