4.2 C
Paşcani
joi, decembrie 2, 2021

Blocaje in trafic pe străzile Moldovei și Grădiniței. De zile bune, semaforul de la Constructorul este defect

Municipiul Pascani este in continuare sufocat de traficul intens din ultima perioada, cauzat de semaforul defect din intersectia de la fosta cladire Constructorul, dar si de masinile de mare tonaj care tranziteaza orasul, in numar mai mare in ultima perioada.

Strazile Moldovei si Gradinitei sunt cele mai afectate, iar soferii care circula pe aceste doua tronsoane sunt cu nervii la pamant in orele de varf. Se creeaza ambuteiaje si sunt momente in care conducatorii auto sunt nevoiti sa astepte chiar si minute bune pentru a iesi din intersectie. Desi au trecut zile bune de cand semaforul este stricat, administratia locala nu a gasit nici o solutie pentru a rezolva problema.

Intr-o conferinta de presa, viceprimarul, Cristian Ratoi a precizat ca administratia locala a facut demersurile necesare pentru incheierea unui contract de mentenanta pentru reparatia semafoarelor, dar problema s-ar rezolva mult mai usor daca ar fi amenajate sensuri giratorii.

Primarul, Marius Pintilie, a precizat in conferinta de presa de joi, 20 mai, ca a facut o solicitare catre Politia Nationala, Consiliul Judeteana Iasi si Compania Nationala de Drumuri pentru a instala un cantar cu regim de permanenta intre Pascani si Targu Frumos. Asta deoarece, exista suspiciunea ca foarte multe camioane sunt incarcate peste limita legala.

Ieri (nr. 19 mai a.c.) cantarul a fost in zona de la Costesti iar la iesirea din orasul Pascani am avut zeci de camioane care transporta pietris, stationate pe dreapta. Nu avem o problema cu acesti operatori care au activitate economica, dar aparam interesul comunitatii noastre de a avea drumuri bune in municipiul Pascani”, a precizat Marius Pintilie.

De precizat este faptul ca lucrarile la pod vor dura, conform contractului, opt luni si cuprind reparații la infrastructură și suprastructură, la calea de pod și rampele de acces.

 

 

DE LA ACELAȘI AUTOR

S-a deschis depozitul de brazi naturali în Pașcani

Au aparut brazii naturali de vanzare in municipiul Pascani. De vineri, 26 noiembrie, s-a deschis depozitul de...

Două transformatoare pentru energie electrică ar urma să fie puse în cartierul Aerodrom

Vesti bune pentru cetatenii din cartierul Aerodrom, care nu au retea de iluminat in zona unde si-au...

Căsuțele pentru Târgul de Crăciun au ajuns la Pașcani. Manifestarea a fost aprobată de Consiliul Local

Primaria Pascani se pregateste sa amenajeze Targul de Craciun, prima editie, pe esplanada municipiului. In aceste zile...

Programul centrului de vaccinare se modifică de săptămâna viitoare. De luni până duminică, între orele 8-20

Programul centrului de vaccinare se modifica, din nou, dupa ce Primaria Pascani a anuntat ca a angajat...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI