More

  Blaga la Paşcani, oraşul cu peste 7000 de asistaţi social: Aveţi două mâini şi două picioare? La muncă, nu la ajutoare sociale!

  Array

  Aveţi două mâini şi două picioare? La muncă, nu la ajutoare sociale! Acesta a fost mesajul pentru păşcăneni al copreşedintelui PNL Vasile Blaga rostit duminică la conferinţa de lansare a candidatului pentru funcţia de primar al Pascaniului.
  El le-a cerut membrilor şi simpatizanţilor PNL să multiplice acest mesaj în rândul populaţiei şi a spus că beneficiarii de ajutoare sociale nu sunt altceva decât batalioanele de votanţi ale primarilor PSD.
  Fostul lider al PDL a explicat că banii plătiţi celor cu venituri mici ar trebui redirecţionaţi pentru tineri, bătrâni, medicamente şi spitale, nu celor care pot dar nu muncesc şi că astfel de măsuri fac parte din politica liberală.
  Declaraţiile politice ale lui Vasile Blaga lovesc şi în sute sau chiar mii de păşcăneni care cu greu fac faţă cheltuielilor de zi cu zi şi au nevoie de ajutorul statului. Conform statisticelor la Paşcani sunt în jur de 300 de beneficiari de ajutor social, dar care în schimb prestează zile de muncă în folosul comunităţii. Tot din categoria asistaţilor social fac parte şi cei care beneficiază de alocaţii de la stat pentru susţinerea familiei, pentru că au venituri foarte mici dar şi persoanele cu handicap, în total aproape 700 de persoane. Pe timp de iarnă numărul asistaţilor creşte la peste 7000 prin acordarea de ajutoare sociale pentru căldură, conform precizărilor reprezentanţilor Primăriei. Asta însemna că 1 din cinci păşcăneni nu munceşte suficient, în opinia politicianului liberal şi ca ar trebui să nu mai beneficieze de ajutoarele de la stat.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Primarul Pascaniului nu mai are timp de Facebook. Trimiteti mesajele pe pagina Primariei, cu numele si adresele reale.

  Mesaj important pentru pascanenii care obisnuiesc sa foloseasca retelele de socializare pentru a semnala diverse probleme, autoritatilor locale. Daca aveti mesaje sau intrebari pentru...

  Sedinta Comisiei Locale de Fond Funciar a fost amanata. Se asteapta un raport devastator

  Pascanenii care mai au inca probleme nerezolvate privind obtinerea titlurilor de proprietate pentru terenurile cuvenite sau detinute, mai au de asteptat. Sedinta Comisiei Locale...

  Alte 2.520 de doze au fost distribuite către 15 centre de vaccinare. 126 de doze la Târgu Frumos și 84 la Hârlău

  Cu suportul și protecția echipajelor de jandarmi, astăzi s-a organizat transportul și distribuirea de la sediul Direcției de Sănătate Publică Iași către centrele de...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI