16.6 C
Paşcani
sâmbătă, octombrie 1, 2022

Biserica „Sfantul Gheorghe” Pascani va fi sfintita pe 5 mai. Slujba oficiata de IPS Teofan

- Advertisement -

Eveniment religios important pentru credinciosii din municipiul Pascani. Pe 5 mai a.c., va avea loc sfintirea Bisericii „Sfantul Gheorghe” din cartierul Fantanele. Va avea loc o slujba arhiereasca oficiata de IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, impreuna cu un sobor de preoti din oras si imprejurimi.

Pana la marele eveniment, preotul paroh, Dumitru Cristea, spera sa fie terminate lucrarile de la exteriorul lacasului de cult si in parcul din spatele acestuia, care poarta numele Sfantului Gheorghe.

Lucrarile pentru suprainaltare, consolidare si extindere au inceput in urma cu sapte ani, iar pana in prezent valoarea acestora a ajuns la suma de circa 600.000 de euro. Au fost aduse cruci de la Kiev, tabla de cupru din Germania, o pictura interiora deosebita si s-au facut numeroase imbunatatiri, printre care si instalatia termica de sub pardoseala.

Mentionam ca IPS Teofan a dat binecuvantare si pentru a fi pus al doilea hram al bisericii, si anume, Acoperamantul Maicii Domnului, ce are ca data de sarbatoare, 1 octombrie.

 

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow