8 C
Paşcani
joi, septembrie 23, 2021

Biserica „Sfântul Apostol Andrei” de la Deleni a fost sfințită

Un eveniment religios important a avut loc duminică, 12 septembrie a.c., la Deleni.

Un sfânt locaș din comună a fost sfințit în cadrul unei slujbe oficiată de Înalt Preasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, alături de un sobor de preoți și diaconi.

Numeroși credincioși din sat, dar și din zonele apropiate au venit cu smerenie să ia parte la ceremonia religioasă.

Clericii au stropit cu apă sfințită zidurile bisericii și au binecuvântat noul locaș. Tot duminică, a fost oficiată și Sfânta Liturghie, săvârșită la un altar amenajat în curtea bisericii. Astfel, toți cei prezenți la slujbă au avut ocazia, să se închine și să se roage.

La finalul slujbei, părintele paroh Ionuț Dan Purcel a fost hirotesit iconom stavrofor, în semn de apreciere pentru eforturile acestuia în ridicarea noii biserici.

Alături de clerici, în această zi binecuvântată a fost prezent și primarul comunei, Dumitru Prigoreanu, care a primit Distincția mitropolitană „Crucea Sfântului Ierarh Dosoftei” pentru mireni.

Precizăm că lucrările la biserica „Sfântul Apostol Andrei” din Deleni au avut loc în perioada 2001 – 2021, iar piatra de temelie a fost pusă de către părintele protopop Nicolae Crăciun, împreună cu un sobor de preoţi.

 

 

DE LA ACELAȘI AUTOR

Elev confirmat cu virusul COVID 19, la Colegiul „Unirea”. Două clase se desfășoară în online

La doar câteva zile de la de la începerea noului an școlar cu prezență fizică, un elev de la Colegiul Tehnic de Căi Ferate Unirea a fost confirmat ca fiind infectat cu virusul COVID 19. La aceeași unitate de învățământ un alt elev este suspect ca ar fi infectat cu coronavirus. //

Licitație pentru tablete, lansată de Primăria comunei Vânători

O licitație pentru achiziționarea de tablete necesare elevilor a fost lansată de Primăria comunei Vânători. Valoarea totală...

Ceremonial militar la Deleni

Anul acesta, continuând tradiția începută de acum nouă ani, la Deleni va fi organizată o ceremonie de...

Modificări importante în traficul rutier pășcănean. Sensuri unice pe străzile Izvoarelor și Mihai Eminescu, restricții în suburbia Blăgești

Modificari importante in traficul rutier din zona Vale Pascani si suburbia Blagesti. Deciziile au fost luate in...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI