More

  Biserica „Sf. Gheorghe” din Pașcani a fost resfințită. Prezență masivă la evenimentul religios – FOTO


  Eveniment religios important duminica, 5 mai, in municipiul Pascani. Cateva mii de credinciosi au participat la resfintirea bisericii „Sfantul Gheorghe”, din cartierul Fantanele. Lacasul de cult a fost infrumusetat cu flori pentru marea sarbatoare.


  Slujba a fost oficiata de IPS Teofan, mitropolitul Moldovei si Bucovinei, iar din soborul de preoti au facut parte, potrivit Doxologia, si arhim. Clement Haralam, arhim Nicodim Petre, consilierul Sectorului de misiune, statistică şi prognoză pastorală al Arhiepiscopiei Iaşilor şi stareţ al Mănăstirii Bucium (jud. Iaşi), arhim. Vichentie Amariei, stareţul Mănăstirii Secu (jud. Neamţ), părintele Pavel Postolachi, protopop de Paşcani, părintele Dumitru Cristea, preot paroh al comunităţii din cartierul păşcănean Fântânele, şi părintele Cristinel Hărmănescu, preot slujitor la aceeaşi parohie.

  In curtea bisericii a fost amenajata o scena, astfel ca aproape intreg evenimentul s-a desfasurat in aer liber. Răspunsurile liturgice au fost oferite de membri ai Coralei „Armonia“ din Constanţa.

  Oamenii au putut intra in Sfantul Altar pentru a se ruga si a primi mir, lucru posibil doar la atunci cand un lacas de cult este sfintit.

  Odata cu resfintirea, biserica a primit si cel de-al doilea hram, „Acoperamantul Maicii Domnului”, sarbatoare ce are loc pe 1 octombrie.

  Mentionam ca lucrarile pentru suprainaltare, consolidare si extindere au inceput in urma cu sapte ani. Au fost aduse cruci de la Kiev, tabla de cupru din Germania, s-a realizat o pictura interiora deosebita si s-au facut numeroase imbunatatiri, printre care si instalatia termica de sub pardoseala.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  CFR Călători: Persoanele care nu poartă mască în tren vor fi amendate. Ce spune directorul companiei despre atribuţiile controlorilor privind măştile pasagerilor

  CFR Călători a informat că persoanele care nu poartă mască în tren vor fi amendate de echipajele care fac verificări în teren privind respectarea...

  MAE: Belgia a inclus România în zona portocalie

  Ministerul Afacerilor Externe (MAE) avertizează cetăţenii care călătoresc în Belgia că ţara noastră a fost inclusă în zona portocalie, iar autorităţile din regat pot...

  Austria interzice de joi cursele aeriene directe din România

  Austria va interzice, începând de joi, 16 iulie, cursele aeriene regulate directe din România, conform unui ordin al ministrului austriac al Sănătății, care a...

  Opinii