13.4 C
Paşcani
sâmbătă, iunie 3, 2023
Array

Biserica refuză să facă slujbe în cazul incinerărilor și îi obligă pe credincioși să opteze pentru înhumare

 

 

 

 

 

O hotărâre recentă a Sfântului Sinod Ortodox îi anunță pe credincioși, că dacă aleg incinerarea în locul înhumării, nu vor avea parte de slujbă și nici de altă pomenire. Preoții care nu se vor conforma deciziei luate de Sfântul Sinod riscă să fie judecați de tribunalul Bisericii și excluși din preoție.

Din cauza costurilor mari pe care le presupune o înmormântare, tot mai mulți enoriași optează pentru incinerarea rămășițelor celor trecuți în neființă, aceasta fiind mult mai iefintă.

Biserica ortodoxă, însă, nu permite incinerarea considerând-o un sacrilegiu.

„Biserica Ortodoxă crede că incinerarea este un păcat, pentru că trupul, primind sfințirea lui Dumnezeu, nu se cuvine a fi ars și tot Scriptura ne învață că trupul este templu al sufletului”, a spus preotul Eugen Tanasescu, citează Incont.

La Crematoriul Uman din București se primesc, în medie, trei cereri de incinerare în fiecare zi. Până acum, apropiații nu au avut dificultăți în a găsi preoți care să țină slujba creștinească înainte de acest moment.

În prezent, hotărârea Sfântului Sinod spune că cei care nu respectă interdicția de a asista la incinerări, să fie trimiși în tribunalul bisericesc pentru sancționare.

 

B1 TV

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow