30.8 C
Paşcani
sâmbătă, iulie 2, 2022
Array

Biserica pe stil vechi din Targu Frumos cere ajutorul autoritatilor

preot biserica stil vechi tg

De mai multi ani, Biserica Ortodoxa pe stil vechi “Trei Ierarhi” din Targu Frumos, se confrunta cu o problema si anume, casa praznicala.

De 23 ani, cei aproximativ 150 de credinciosi pe stil vechi din Targu Frumos si imprejurimi se lupta alaturi de preotul Daniel Taraluta, sa reconstruiasca casa praznicala. Asta dupa ce, in anul 1990, o furtuna puternica a distrus peretii si acoperisul constructiei.

De atunci si pana azi, credinciosii au pus mana de la mana si au reusit sa repare casa praznicala insa, din pacate constructia a cedat din nou, iar preotul a decis sa o darame si sa inceapa de la zero cu o noua casa praznicala.

In acest sens, preotul a venit in fata consilierilor locali, in cadrul sedintei de consiliu ce a avut loc pe 3 aprilie 2013 pentru a le cere sprijinul financiar. Mai mult, parintele Daniel Taraluta spune ca a facut o astfel de cerere si catre fosta administratie insa, nu a primit nici un raspuns.

Consilierii au spus ca vor discuta si vor veni cu o propunere in urmatoarea sedinta, pentru a vedea de unde s-ar putea lua o suma pentru a-I ajuta pe credinciosii pe stil vechi din Targu Frumos. La finalul discutiei, parintele le-a daruit primarului si viceprimarului cate un CD si o icoana.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow