More

  Biserica pe stil vechi din Targu Frumos cere ajutorul autoritatilor

  Array

  preot biserica stil vechi tg

  De mai multi ani, Biserica Ortodoxa pe stil vechi “Trei Ierarhi” din Targu Frumos, se confrunta cu o problema si anume, casa praznicala.

  De 23 ani, cei aproximativ 150 de credinciosi pe stil vechi din Targu Frumos si imprejurimi se lupta alaturi de preotul Daniel Taraluta, sa reconstruiasca casa praznicala. Asta dupa ce, in anul 1990, o furtuna puternica a distrus peretii si acoperisul constructiei.

  De atunci si pana azi, credinciosii au pus mana de la mana si au reusit sa repare casa praznicala insa, din pacate constructia a cedat din nou, iar preotul a decis sa o darame si sa inceapa de la zero cu o noua casa praznicala.

  In acest sens, preotul a venit in fata consilierilor locali, in cadrul sedintei de consiliu ce a avut loc pe 3 aprilie 2013 pentru a le cere sprijinul financiar. Mai mult, parintele Daniel Taraluta spune ca a facut o astfel de cerere si catre fosta administratie insa, nu a primit nici un raspuns.

  Consilierii au spus ca vor discuta si vor veni cu o propunere in urmatoarea sedinta, pentru a vedea de unde s-ar putea lua o suma pentru a-I ajuta pe credinciosii pe stil vechi din Targu Frumos. La finalul discutiei, parintele le-a daruit primarului si viceprimarului cate un CD si o icoana.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Reportaj despre un elev de la Liceul Special Târgu Frumos, devenit profesor în școala de unde a pornit în viață – VIDEO

  Avea doar 9 ani când o afecţiune oftalmologică îl lăsa fără vedere. Dar nu şi fără speranţă. A terminat şcoala, a făcut facultatea şi...

  A fost ales viceprimarul comunei Heleșteni – Constantin Serediuc, de la PNL

  Sedinta importanta de Consiliu Local in comuna Helesteni, marti, 24 noiembrie, la Centrul de Zi din satul Harmaneasa. Dupa completarea legislativului cu ultimul consilier...

  FOTO – Un valoros coif medieval descoperit la Paşcani în 2010, dispărut fără urmă

  Radu Oltean, unul dintre cei mai apreciaţi autori de ilustraţie documentară cu subiect istoric din ţară, atrage atenţia că un coif medieval descoperit pe...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI