-1.7 C
Paşcani
marți, ianuarie 31, 2023

Biserica din Miroslovești riscă să rămână în prag de iarnă fără o parte din acoperiș. Apel pentru donații

Biserica din localitatea Miroslovești, care de mai mulți ani se află în lucrări de renovare, este în această perioadă în etapa de acoperire cu tablă de cupru. Scumpirile în lanț au facut ca banii strânși să fie insuficienți pentru toate materialele de construcții, iar lăcașul de cult să fie în pericol de a intra în sezonul rece fără o parte din acoperiș. Din acest motiv, Consiliul Parohial face apel la oamenii cu suflet mare să ajute prin donații. 

Biserica rugătoare a satului Miroslovești (județul Iași) are lăcașul, care dăinuie de un veac, în masivă renovare începând din vara anului 2017. Ne aflăm acum, asupra iernii, în etapa acoperirii cu tablă de cupru a noii șarpante a Bisericii. 

Urmare, între altele, a scăderii puterii economice a enoriașilor parohiei, donatori de bază în această costisitoare întreprindere, și a creșterii prețurilor materialelor de construcție, suntem amenințați de întreruperea lucrărilor, implicit de efectele neprietenoase ale iernii asupra părții de acoperiș pentru care nu mai avem tablă – un necesar de circa 300kg – și nici resurse financiare, respectiv un necesar de circa 30 000 lei. 
Cele mai sus relevate ne determină să vă adresăm, cu speranță, acest apel la a empatiza și solidariza cu noi, cei implicați în cele cerute de buna desfășurare a lucrărilor, spre a obține sprijin în urgentarea finalizării lucrărilor la acoperișul lăcașului Bisericii. 
În contextul apelului nostru, ne punem nădejdea și în posibilitatea unor eventuali donatori de a decide redirecționarea unui anume procent (consacrat de lege) din impozitul pe venit, către instituția noastră de cult. 
Contul Parohiei „Sf Treime” Miroslovești: Banca Transilvania, Agenția Pașcani, Cod IBAN: RO71BTRLRONCRTOP39850801 
Cu mulțumiri adânci, 
în numele Consiliului parohial, 
Gheorghe Pârlea și Ioan Gospodaru 
(Cu acordul preacucernicului părinte-paroh Liviu Siminciuc)” se arata intr-un articol de pe blogul unui membru al Consiliului Parohial – sursa click aici. 

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow