More

  Biserica de lemn din Soci, inchinata soldatilor, a fost sfintita FOTO-VIDEO

  Eveniment religios important duminica, 19 august a.c., in localitatea Soci din comuna Miroslovesti. Biserica de lemn ridicata in cinstea soldatilor cazuti pe front a fost sfintita de IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, impreuna cu un sobor de preoti. 

  Sute de oameni din sat dar si din zonele apropiate au venit la marele eveniment, iar mare parte dintre ei au fost imbracati in straie traditionale.

  Au participat la sfintire si militari, dar si oficialitati locale si judetene care au depus coroane de flori la troita din curtea lacasului de cult. Printre acestia s-au aflat si primarul comunei Miroslovesti, Constantin Cojocaru, edilul municipiului Pascani, Dumitru Pantazi si presedintele Consiliului Judetean Iasi, Maricel Popa.

  La finalul slujbei inchinata celor peste 500 de soldati romani care au murit in cel de-al Doilea Razboi Mondial, parintele paroh, Romica Siminciuc, a primit din partea IPS Teofan, distinctia „Crucea Moldova”.

  De asemenea, veteranul de razboi din Soci, Ion Paiu, in varsta de 98 de ani a primit o diploma si insigna.

  Video sursa Doxologia

  Mentionam ca reinvierea zonei si a bisericii de lemn a inceput in anul 2013. Preotul paroh a vrut ca negura uitarii sa nu treaca peste locul unde se considera a fi vatra satului Soci si unde peste cinci sute de soldati s-au jertifit pentru tara in cel de-al Doilea Razboi Mondial, in anul 1944.

  Doi ani mai tarziu, au inceput lucrarile de constructie a lacasului de cult, in stil maramuresean, dar cu elemente moldovenesti.

  Citeste si  Vitezoman din Neamt, ramas fara permis la Targu Frumos

  Intre timp, zona s-a transformat usor-usor intr-un colt de rai pe pamant, cu poteci de piatra. Parintele a construit si o chilie. Pentru tineri, pentru localnici, pentru musafiri sau pentru turistii care vor veni sa vada biserica soldatilor din Soci.

  Citeste si  Portul măștii și măsurarea temperaturii la locul de muncă: Aspecte esențiale pe care trebuie să le știe angajatorii

  Ce părere ai?

  loading...

  Related Articles

  Casieria ApaVital din Târgu Frumos este închisă în perioada 26 mai – 8 iunie 2020

  ApaVital aduce la cunoştinţa utilizatorilor săi că, în perioada 26 ma - 8 iunie 2020 (inclusiv), casieria din Târgu Frumos, strada 22 Decembrie 1989, va fi...

  Sondaj IMAS: Scădere semnificativă pentru PNL

  Sondaj INSCOP: PNL 38%, PSD 25%. Pro România se apropie la un procent distanţă de Alianţa USR-PLUS. Sondajul INSCOP, realizat la comanda Pro România,...

  Zece întrebări și răspunsuri: Ce trebuie să știi despre noul mecanism pentru popririle electronice pe conturile bancare

  Odată ce va expira perioada de suspendare a popririlor bancare pentru datoriile fiscale, Fiscul va putea să reia această formă a executării silite. Mai...

  Opinii