Eveniment religios important duminica, 19 august a.c., in localitatea Soci din comuna Miroslovesti. Biserica de lemn ridicata in cinstea soldatilor cazuti pe front a fost sfintita de IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, impreuna cu un sobor de preoti. 

Sute de oameni din sat dar si din zonele apropiate au venit la marele eveniment, iar mare parte dintre ei au fost imbracati in straie traditionale.

Au participat la sfintire si militari, dar si oficialitati locale si judetene care au depus coroane de flori la troita din curtea lacasului de cult. Printre acestia s-au aflat si primarul comunei Miroslovesti, Constantin Cojocaru, edilul municipiului Pascani, Dumitru Pantazi si presedintele Consiliului Judetean Iasi, Maricel Popa.

La finalul slujbei inchinata celor peste 500 de soldati romani care au murit in cel de-al Doilea Razboi Mondial, parintele paroh, Romica Siminciuc, a primit din partea IPS Teofan, distinctia „Crucea Moldova”.

De asemenea, veteranul de razboi din Soci, Ion Paiu, in varsta de 98 de ani a primit o diploma si insigna.

Video sursa Doxologia

Mentionam ca reinvierea zonei si a bisericii de lemn a inceput in anul 2013. Preotul paroh a vrut ca negura uitarii sa nu treaca peste locul unde se considera a fi vatra satului Soci si unde peste cinci sute de soldati s-au jertifit pentru tara in cel de-al Doilea Razboi Mondial, in anul 1944.

Doi ani mai tarziu, au inceput lucrarile de constructie a lacasului de cult, in stil maramuresean, dar cu elemente moldovenesti.

Intre timp, zona s-a transformat usor-usor intr-un colt de rai pe pamant, cu poteci de piatra. Parintele a construit si o chilie. Pentru tineri, pentru localnici, pentru musafiri sau pentru turistii care vor veni sa vada biserica soldatilor din Soci.

RAGCL Pascani a cerut intrarea in insolventa, din cauza datoriilor. Ce ar trebui sa se intample cu transportul in comun?
 • Sa fie externalizat / dat in administrare unei societati private de transport 47%, 248 votes
  248 votes 47%
  248 votes - 47% of all votes
 • Sa ramana la RAGCL 21%, 110 votes
  110 votes 21%
  110 votes - 21% of all votes
 • Sa fie preluat de o noua societate comerciala, in subordinea Consiliului Local 17%, 90 votes
  90 votes 17%
  90 votes - 17% of all votes
 • Sa fie preluat de o societate comerciala functionala deja, aflata in subordinea Consiliului Local - ex. CLP Ecosalubritate SA Pascani 14%, 75 votes
  75 votes 14%
  75 votes - 14% of all votes
Total Votes: 523
iunie 6, 2019 - iulie 6, 2019
Voting is closed
Slider