25.8 C
Paşcani
sâmbătă, august 13, 2022
Array

Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Cristești a fost resfințită

Biserica dintr-o comună din apropiere de Pașcani, care a ars în totalitate în urma unui incendiu, a fost resfințită. Duminică, un sobor de preoți, alături de ÎnaltPreaSfințitul Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului a oficiat Sfânta Litughie. La slujbă au venit sute de localnici.

Biserica ce poartă hramul sărbătorii “Adormirea Maicii Domnului” din comuna Cristești a fost resfințită duminică, 30 octombrie. În foișorul special amenajat ca altar de vară din curtea lăcașului, un sobor de 14 preoți, diaconi și arhiepiscopi au oficiat slujba de resfințire a bisericii și casei sociale din localitate. La eveniment a fost prezent și Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, ÎnaltPreaSfințitul Ioachim, deși inițial fusese anunțată prezența Mitropolitului Moldovei și Bucovinei, Teofan. Înalt Prea Sfințitul nu a putut veni la eveniment, fiind prezent la București la investirea Mitropolitului Bisericii Ortodoxe al Statelor Unite ale Americii și Canadei.

Dat fiind că în doi ani de zile, pretoul paroh Ioan Dănilă alături de credincioși a reușit să reconstruiască și să picteze biserica a primit din partea Arhiepiscopiei Iașilor – Crucea Moldavă. De asemenea, s-au oferit distincții ca semn de apreciere a muncii depuse primarului comunei, Constantin Bolohan, preutesei dar și unor localnici.

După slujbă, cele câteva sute de persoane prezente la eveniment au asistat la o agpă frățească dar au avut ocazia să se închine și în altarul bisericii.

Menționăm că în vara anului 2014, biserica, casa socială și casa praznicală s-au făcut scrum în urma unui incendiu provocat de un fulger, făcând scurtcircuit. Vântul puternic a făcut ca focul să se extindă cu repeziciune.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow