-6.8 C
Paşcani
duminică, ianuarie 29, 2023

Bine amețit, un nemțean a ajuns pe contrasens la intrarea în Moțca. A provocat și un accident, singura victimă fiind el însuși

Incidentul s-a petrecut în martie 2019, pe când Irinel Isachi se îndrepta spre Pașcani, venind dinspre Roman, la volanul unui Audi.

La intrarea în Moțca, șoferul a pierdut controlul volanului, a pătruns pe sensul opus, s-a izbit de balustrada unui podeț și s-a răsturnat apoi într-un pârâu. Polițiștii ajunși la fața locului nu s-au prea putut înțelege cu șoferul.

Acesta fusese rănit ușor, dar se exprima incoerent și era dezorientat, prezentând tulburări de echilibru, tremur și imprecizie în mișcări. Ulterior avea să-i fie stabilită o alcoolemie de 2,2‰ în sânge.

Isachi a fost trimis în judecată pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului. În fața instanței, a prezentat caracterizări din partea primarului comunei de domiciliu, a preotului paroh și a administratorului firmei la care lucra, conform cărora era o persoană harnică, conștiincioasă, liniștită, disciploinaată și respectuoasă, fiind apreciat în comunitate.

Lipsa antecedenteor penale și acordul de a presta o muncă neremunerată în folosul comunității i-a făcut pe judecători să opteze pentru o pedeapsă de 2 ani de închisoare, dar cu suspendarea executării pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani. Sentința a fost contestată de șofer, dosarul intrând pe rolul Curții de Apel.

Sursa Ziarul de Iasi

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow