14.1 C
Paşcani
sâmbătă, aprilie 1, 2023
Array

Bile negre pentru autoritățile locale pășcănene și primarii din ultimii 25 de ani

Aseară la Pulsul Zilei în cadrul Sintezei Săptămânii, telespectatorii au putut urmări discuții pe tema ultimelor evenimente desfășurate în Pașcani și împrejurimi. Cei 3 realizatori tv au avut poziții ferme, criticând aspru cetățenii care nu respectă bunurile publice, dar și autoritățile locale pășcănene pentru lipsa de implicare directă în rezolvarea unor probleme stringente ale comunității. În opoziție, aprecierile pozitive s-au îndreptat din nou către zona educativă și culturală.

Emisiunea Pulsul Zilei de aseară a adus din nou bile negre autorităților locale din Pașcani, fie că este vorba despre Consiliul Local sau de primarii care au condus în ultimii 25 de ani municipiul. Claudiu Timofte și Mihaela Spiridon au readus în discuție prin distincții negative problema câinilor comunitari care pun în pericol siguranța cetățenilor, dar și sănătatea copiilor care se joacă în parcurile din municipiu. Tot bile negre au primit și cei care au vandalizat scările mari, manifestând lipsă de respect pentru bunurile publice.

Cătălin Cojocaru a atribuit bile negre și primarilor care în ultimii 25 de ani nu au avut grijă ca instituțiile din subordinea lor să aibă toată documentația și toate autorizațiile necesare bunei lor funcționări și siguranței cetățenilor.

Bilele albe s-au îndreptat spre zona culturală și educativă, Mihaela Spiridon și Cătălin Cojocaru acordând aceste distincții pozitive tututor celor care au fost implicați în organizarea și desfășurarea de proiecte dedicate Zilelor marelui scriitor, Mihail Sadoveanu. Astfel copiii, profesorii și părinții și-au asumat faptul că spațiile unde s-au desfășurat activitățile nu au autorizații ISU, dar nici nu pun în pericol siguranța participanților, iar activitățile nu au fost suspendate.

Claudiu Timofte a oferit o bilă albă și unui cetățean cunoscut din zona Hârlăului, Constantin Curecheriu din Sticlăria-Scobinți, care pe lângă distincția de ”Tezaur Uman Viu” a fost premiat de președintele României, Klaus Iohanis pentru că este un real păstrător de tradiții și obiceiuri autentice românești, prin întreaga sa activitate, având în vedere că și-a transformat propria casă în muzeu.

Amintim că la Pulsul Zilei, o dată pe săptămână, cei 3 realizatori Tv, fac sinteza evenimentelor mai importante și discută problemele actuale ale comunității, oferind la sfârșitul emisiunii disticții simbolice prin bile albe și negre, celor care se remarcă din punct de vedere pozitiv sau negativ, fie că e vorba de persoane sau instituții.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow